Tessa Wullaert zet met Wolfsburg reuzenstap richting kwartfinales Champions League

Red Flame Tessa Wullaert verzekerde zich donderdag met het Duitse Wolfsburg al zo goed als zeker van een plaats in de kwartfinales van de Champions League vrouwenvoetbal. In zijn heenwedstrijd van de achtste finales ging Wolfsburg met 1-5 winnen bij het Zweedse Eskilstuna United. Wullaert startte in de basis. De 23-jarige middenveldster werd in de 67e minuut, negen minuten nadat ze een gele kaart pakte, vervangen.

De Hongaarse middenveldster Zsanett Jakabfi nam de eerste vier doelpunten van Wolfsburg voor haar rekening (5e, 17e, 52e en 63e). Alexandra Popp legde in de 76e minuut de eindstand vast. Marija Banusic redde de eer van de thuisploeg door in de 31e minuut de 1-2 ruststand op het bord te zetten. De terugwedstrijd wordt volgende week donderdag gespeeld. De loting voor de kwartfinales (22-23 en 29-30 maart) wordt 25 november uitgevoerd.