Direct naar artikelinhoud

Slaap (extra) zacht

Volgende week vrijdag, Dag van de Slaap, word je gegarandeerd om de oren geslagen met tips en tricks rond bewuster slapen. Geschikt moment om, naast je slaappatroon, ook eens kritisch naar je bed te kijken. Van een versleten wagen kun je namelijk allesbehalve topprestaties verwachten en dat geldt voor een bed evenzeer. Tipje voor wie aan vernieuwing toe is: het Franse merk Treca produceert al 80 jaar handgemaakte bedden, waarbij je zowat elk onderdeel zelf kunt kiezen. Het label werkt het liefst met natuurlijke materialen zoals hout, stof, leder en mohair. Goedkoop kun je het niet echt noemen - om een idee te geven: een eenpersoonsmatras heb je vanaf 2.000 euro - maar gezien de (hopelijk) vele uren per etmaal die je in bed doorbrengt, loont het zeker de moeite om te investeren in een klassebak.

Meer info op treca-interiors-paris.com

Op modekamp

Vroeg begonnen is half gewonnen. Daarom laten veertien- tot zestienjarigen met interesse voor mode die ponykampen maar beter achter zich. Deze zomer organiseert J-Argonauts twee zesdaagse workshops in Antwerpen, waarbij twintig deelnemers de wereld achter een modelabel kunnen ontdekken: van sourcing en creatie tot de communicatie en distributie van je label. De organisator schakelde de hulp in van ervaringsdeskundigen, zoals de mensen achter 'high streetwear'-winkel VIER in Antwerpen en Anita Evenepoel, die zelf kostuums ontwerpt. "Bij mij moet je vooral komen experimenteren", verklapt ze. "Niet tekenen, maar echt met je handen bezig zijn. We gaan samen naar de kringloopwinkel en interessante stoffen zoeken. Vanaf nul vertrekken, is met slechts zes dagen niet mogelijk, maar met de nodige basisvormen heb ik er alle vertrouwen in. Ik push vernieuwing!"

Info en inschrijven via theargonauts.be

Streepjes!

Sportief, kleurrijk en vrolijk, of klassiek met een twist? Streepjesschoenen hebben dit seizoen een streepje voor.

Muiltje met kitten heel, Fratelli Rossetti, 450 euro

Gympen, Adidas Running,

139,95 euro

Platformsneakers, Hogan, 410 euro

Zelfmaakwalhalla

Doorgedreven DIY'ers hebben vast al kennis gemaakt met het Atelier-hoekje dat je tegenwoordig in Veritas-winkels kunt vinden. Dat hoekje, met heel wat instapgerief om zelf aan de slag te gaan, wordt nu een volledige winkel in de Antwerpse Nationalestraat. In het Veritas Atelier dus geen panty's en sokken, maar gerief voor wie zelf panty's wil breien, en er nog een mooi rekje voor wil maken ook.

Nationalestraat 47, Antwerpen