Direct naar artikelinhoud

Moeskroen schermt met nieuwe investeerders

Vandaag beslist het beroepscomité van de licentie- commissie of Moeskroen zijn licentie kan behouden. De club lijkt het koste wat kost tot de winterstop - en de transferperiode - te willen uitzingen. Zaterdag won Moeskroen overigens bij Mechelen.

Meester Jean-Pierre Buyle, raadsman van Moeskroen, had vorige vrijdag in zijn pleidooi geen nieuwe elementen kunnen aanhalen. Hij voerde wel een procedureslag door vraagtekends te zetten bij de onpartijdigheid en onafhankelijkheid van het beroepscomité, omdat mr. Van Hove als lid van Westerlo er zitting in heeft. De kans is echter klein dat Moeskroen het straks haalt, maar dat betekent nog geenszins het einde van de club want er bestaat immers nog de mogelijkheid om beroep aan te tekenen bij het sporttribunaal van het BOIC.Inmiddels heeft Capitalium Consult, op aangeven van Mbo Mpenza, het dossier naar zich toe getrokken. Gisteren werd door het bureau een telefonische conferentie gevoerd met voorzitter Philippe Dufermont die nog altijd in China verblijft. Enkele kandidaat-investeerders hebben laten weten dat de club wel degelijk een toekomst heeft en levensvatbaar is. Voor de wedstrijd op Mechelen had Dufermont zich via een open brief tot de spelers gericht. Hij verzekerde dat hij de lonen van oktober had betaald en dat hij er op rekende dat ze op Mechelen alles zouden geven om te bewijzen dat “Moeskroen nog zeker niet dood is”. In elk geval, Moeskroen wil zeker de winterstop halen om dan tijdens de mercato in januari zijn betere spelers voor goed geld van de hand te kunnen doen. Als de club nu zou verdwijnen, is iedereen contractvrij.

Winst tegen KV Mechelen

Moeskroen pleegde zaterdagavond tegen KV Mechelen, dat morste met kansen, overigens de perfecte hold-up. Vroeg in de eerste helft al zorgde Juncal Jonatan Aspas met zijn eerste goal in de Belgische competitie voor de 0-1. Olivier Renard ging niet vrijuit. Wat Mechelen voor de pauze niet lukte - kansen scheppen - lukte erna wel. Door de inbreng van de balvaste Antun Dunkovic kwam KV wel tot in het strafschopgebied van de tegenstander. Moeskroen kreunde, maar Berthelin kraakte niet. KV Mechelen miste het scorend vermogen en de looplijnen van Aloys Nong. “Terwijl we drie, vier weken geleden nog maximaal rendement haalden uit een minimum aan kansen, zijn we dat kwijt”, sprak KVM-trainer Peter Maes. “Maar ik teken wekelijks wel voor zoveel kansen als in de tweede helft.”(FDG/JBS)