Direct naar artikelinhoud

Anderlecht weigert tien miljoen voor Suarez

Het Saoedische Al-Nassr had deze zomer veel geld over voor Matias Suárez, zo'n 10 miljoen euro. Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck slikte even, maar liet de sportieve overwegingen primeren op de jackpot.

Al-Nassr jaagt al tien jaar tevergeefs op een landstitel. De ambitie mag iets kosten, blijkbaar. "Al-Nassr kwam enkele weken geleden al met een bod van acht miljoen", aldus Van Holsbeeck. "Het is logisch dat je als bestuurder even twijfelt bij zo'n bedrag. Maar nadat ik Kouyaté en Bruno al had verkocht, kon ik de ploeg niet nog meer verzwakken.

"Maar een paar dagen later stonden ze daar weer. Dit keer met tien miljoen. De makelaars waren correcte mensen en de aanbieding was duidelijk officieel en betrouwbaar. Had ik mijn akkoord gegeven, dan was de transfer zo goed als zeker afgerond. Opnieuw heb ik geweigerd. Zo niet hadden de supporters mijn vel gewild. (lacht)"

Matias Suárez werkt aan de weg terug na twee zware knieblessures. De speler heeft inmiddels aangegeven dat dit hoe dan ook zijn laatste seizoen in België wordt. Suárez wil zijn talent financieel verzilveren en de toekomst van zijn gezin verzekeren. Anderlecht hoopt dat Suárez in de komende tien maanden weer zijn beste niveau haalt en de club een nieuwe titel bezorgt, waarna paars-wit volgende zomer andermaal het grote geld kan vragen voor de Argentijn.

Juiste keuze

Het is niettemin opvallend dat een Belgische topclub zomaar tien miljoen euro kan weigeren voor een speler. Van Holsbeeck maakte echter de juiste keuze. Als Suárez dit jaar gespaard blijft van pech, is de marktwaarde van de voormalige Gouden Schoen verzekerd.