Direct naar artikelinhoud

Vossen scoort en zwijgt

Jelle Vossen vierde na bijna drie weken zijn wederoptreden in het shirt van Racing Genk. Tegen derdeklasser Sporting Hasselt was de kapitein goed voor een doelpunt en een assist. De spits hield na de partij wel de lippen stijf op elkaar.

Met twee weken vertraging is Jelle Vossen dan toch klaar voor zijn competitiestart. Hij behoort komende vrijdag gewoon tot de wedstrijdkern tegen Lokeren. "Als er maandag geen doorbraak is, focust Jelle zich opnieuw voor de volle honderd percent op Racing Genk." De woorden van Pierre Denier klonken bijna als een ultimatum, maar Vossen gehoorzaamde.

Vossen speelde gisteren voor het eerst in bijna drie weken nog eens een wedstrijd - zijn laatste optreden dateert van half juli in de galamatch tegen Porto, toen hij ook scoorde. Hij had gisteren niet het shirt van Feyenoord, Kazan of Middlesbrough aan, gewoon dat van Racing Genk en speelde in het Stedelijk Sportstadion van Sporting Hasselt. Allicht niet wat hij zelf gedroomd, gehoopt of verwacht had, maar de transferperiode loopt nu eenmaal nog tot eind augustus. Dat hij gisteren speelde wil niet zeggen dat Vossen zich andermaal heeft neergelegd bij een verlengd verblijf in de Cristal Arena, maar het toont wel aan dat Genk - zolang er geen transfer uit de bus is gekomen - op hem kan rekenen. Hij beseft ook wel dat hij minuten moet maken om straks niet met een conditionele achterstand aan te sluiten bij zijn eventuele nieuwe club.

Racing Genk legde een oefenmatch in tegen de derdeklasser om iedereen in de grote kern - 32 spelers sterk - wat wedstrijdritme op te laten doen. Uit zo'n oefenpot tegen een derdeklasser die nog in volle voorbereiding zit, kun je weinig conclusies trekken, maar Vossen oogde in elk geval scherp en gretig.

Vossen kreeg de kapiteinsband om de arm en pepte zijn maats van bij de start op. Dat zagen ook Technisch Directeur Gunter Jacob en ex-voorzitters Harry Lemmens en Jos Vaessen vanuit de tribune. Racing Genk stond na één helft 1-3 voor. Vossen was daarin goed voor een doelpunt en een assist. Hij scoorde op aangeven van De Ceulaer en lag met een goede dieptepass op Cissé aan de basis van de derde goal. Vossen stond uiteindelijk iets meer dan een uur tussen de lijnen en werd dan vervangen door de jonge Ciranni.

Vrijdag inzetbaar

De Genkse fans, een honderdtal, staken hun kapitein een hart onder de riem bij zijn vervanging en een handvol jonge fans verdrongen zich aan de ingang van de kleedkamer voor een handtekening van hun held. Vossen zelf was achteraf niet bereikbaar voor commentaar, trainer Pierre Denier wel. "We kunnen niet anders dan tevreden zijn met de Jelle Vossen die we vandaag gezien hebben. Hij had er zin in en zo zie ik het graag. Wat mij betreft is Jelle vrijdag inzetbaar tegen Lokeren, en ook van bovenaf heb ik geen andere signalen opgevangen. Jelle heeft vandaag getoond dat hij klaar is en een goede Vossen kunnen wij altijd gebruiken."