Direct naar artikelinhoud

WAAR VOOR UW GELD

Onze reisredactie zoekt iedere week naar ‘value for money’, aanbiedingen die waar voor hun geld bieden, zowel in binnen- als buitenland. Door Tina De Gendt, Katrijn Serneels €99

Retourtje Barcelona in april

Geen heerlijker seizoen om te citytrippen dan de lente. Op de meeste plaatsen is het al lekker warm, je moet geen uren aanschuiven aan de belangrijkste bezienswaardigheden én de prijzen zijn nog zeer redelijk. Brussels Airlines geeft dit jaar de eerste voorzet door in april heen- en terugvluchten voor 99 euro all-in aan te bieden op de bestemmingen Genève, Rome, Barcelona, Milaan en Nice. Vanaf 119 euro vlieg je met Brussels Airlines ook heen en terug naar Stockholm, Manchester en Turijn en voor 139 euro vlieg je ook naar Kopenhagen, Krakau en Athene. De promotietarieven zijn slechts geldig op bepaalde vertrekdata en zolang de voorraad strekt. Het is dus kwestie van er nog snel bij te zijn.

€279Amsterdam-IJsland-New York

Twee reizen voor de prijs van één? Het kan wel degelijk. Wie met Icelandair naar de Verenigde Staten vliegt, kan niet alleen rekenen op de gekende goedkope tarieven van deze maatschappij, maar profiteert bovendien van een gratis stop-over in IJsland. De maatschappij geeft transatlantische passagiers immers zeven dagen respijt om hun tweede vlucht te nemen, ruim de tijd om de schoonheid van IJsland te leren kennen. De formule kan voorlopig nog niet op de vluchten uit Brussel worden toegepast, maar een enkele reis van Amsterdam naar New York (met of zonder tussenstop in Reykjavik) krijg je bij Icelandair al vanaf 279 euro. Icelandair vliegt op 20 bestemmingen in Europa en zeven in Noord-Amerika, waaronder Boston, Seattle en Toronto.

€670Cruisen naar de Noorse fjorden

Houden van bergen wil niet noodzakelijk zeggen dat je er aan een razende vaart wil afskiën. Minstens even indrukwekkend is het om vanop zeeniveau naar boven te kijken en waar doe je dat beter dan in de Noorse fjorden. Wie er op tijd bij is, boekt bij Neckermann al een cruise tussen Kopenhagen, Bergen en Geiranger voor 670 euro per persoon. Inbegrepen zijn de vluchten en het zesdaags, all-inverblijf aan boord van de hyperluxueuze Vision of The Seas. Aan boord van dit schip vind je niet alleen een solarium, wellnesscentrum, zes bubbelbaden en een zwembad, maar ook een shopping centrum, een casinoruimte en een rotsbeklimmingsmuur. De afreisdatum voor deze promotie is 23 augustus, wanneer het zelfs in het hoge Noorden met een beetje geluk lekker warm is.

€1199Naar World Expo in Shanghai

Op 1 mei opent de World Expo in Shanghai haar deuren. Al sinds 1851 worden er op wereldtentoonstellingen grenzen verlegd, en in Shanghai zal dat opnieuw het geval zijn. Wie de Wereldexpo vanop de eerste rij wil meemaken kan met Escape een negendaagse rondreis door China maken voor 1.199 euro. In dit bedrag is alles inbegrepen, van vluchten met Hainan Airlines, maaltijden, logies in driesterrenhotels, de airco-tourbus waarmee het vervoer ter plaatse gebeurt, de lokale gidsen en natuurlijk het toegangsticket voor de Shanghai Expo. Als toemaatje krijg je er een artistiek kungfuspektakel en diner met gelakte eend in Beijing er bovenop, begrepen in de prijs. Alleen visum en verzekering zijn voor eigen rekening. Afreis op 14 juni.