Direct naar artikelinhoud

verzekeringen Ethias verkoopt Luxemburgs filiaal

De Belgische verzekeraar Ethias heeft zijn Luxemburgse herverzekeringsdochter Belré verkocht aan de Amerikaanse Cowen Group. Ethias gaf geen financiële details, maar zou volgens insiders wel een mooie meerwaarde hebben geboekt. De verkoop van Belré is een van de maatregelen die Europa had opgelegd in ruil voor de goedkeuring van de staatssteun die Ethias ontving.

baggeren

DEME haalt contract in Congo binnen

DEME, de baggergroep van Ackermans & van Haaren en CFE, heeft een contract met de Congolese Régie des Voies Maritimes (RVM) getekend voor verdiepings- en kanaliseringsbaggerwerken op de Congorivier. DEME zal samen met de Deense rederij Maersk baggerwerken uitvoeren op de Congorivier tussen Malela en Boma. De werken worden uitgevoerd met de sleephopperzuiger Orwell en nemen zo’n twee maanden in beslag.

luchtvaart

Vakbonden voeren actie bij Sonaca

De Franstalige vakbonden CNE en SETCa voerden gisteren actie voor de deuren van Sonaca in Gosselies, nabij Charleroi. Sonaca is bekend als fabrikant voor vliegtuigonderdelen. De actie volgt op een stakingsaanzegging. De christelijke vakbond CNE verwijt de directie op 12 januari de individuele en collectieve vrijheden van een aantal personeelsleden met voeten te hebben getreden. De directie zou er toen op hebben gestaan een aantal bedienden te spreken zonder hun vakbondsafgevaardigden. Dat druist in tegen de regels van het sociaal overleg, luidt het.

Zuivel

Campina schept 90 extra banen in Aalter

De zuivelgroep Friesland- Campina gaat de capaciteit van haar fabriek in Aalter nagenoeg verdubbelen. De investering van 36 miljoen euro schept 90 bijkomende banen tot 590. In Aalter worden Joyvalle en Campina geproduceerd. Daar komen nu ook producten van de merken Fristi, Cécémel en Nutroma bij.