Direct naar artikelinhoud

Coolblue verzilvert e-shophysterie

Coolblue, het bedrijf achter internetwinkels als stijltangenstore.be en mp3shop.be, heeft zijn omzet in de eerste helft van 2013 sterk zien toenemen.

Coolblue boekte in de eerste zes maanden van 2013 een omzetgroei van 42 procent. De online retailer zet zijn groeikoers stevig verder.

Enkele maanden geleden sloot Coolblue zijn boekjaar 2012 nog af met een recordomzet van 168 miljoen euro.

Eerder dit jaar opende de online winkel nog een nieuw distributiecentrum in het Nederlandse Tilburg. Daarnaast kwamen er 56 nieuwe webwinkels bij, die het assortiment van Coolblue verbreedden met onder meer witgoed, outdoor en sport. Tegen het einde van dit jaar belooft Coolblue de grens van 300 webshops te overschrijden.

Het bedrijf dankt zijn groei ongetwijfeld aan de groeiende populariteit van het online winkelen, maar kiest er niettemin voor om ook zijn bakstenen kanaal verder uit te bouwen. Coolblue had al winkels in Wilrijk, Rotterdam en Eindhoven, maar opende dit jaar nieuwe vestigingen in Lochristi en Utrecht.

"We merken dat sommige klanten het prettig vinden om een product toch even vast te houden of face-to-face-uitleg te krijgen", zegt directeur en oprichter Pieter Zwart. "Bovendien merken we dat de online verkoop in de omgeving van de fysieke winkels sterk toeneemt."

Voor de tweede helft van het jaar plant Coolblue nog een nieuwe vestiging in Amsterdam.