Direct naar artikelinhoud

AA Gent ook kampioen van de uitleenbeurten

Vergeet 'Iedereen Buffalo', het is 'Overal Buffalo's'. Van Limburg over Frankrijk tot Noorwegen en Israël. AA Gent leent nu liefst vijftien spelers uit - geen enkele eersteklasser doet straffer.

Het lijstje van de uitgeleende spelers bij AA Gent wordt stilaan onoverzichtelijk. Dat Raman verhuurd is aan STVV, weet u wellicht. Maar wist u ook dat jongens als Privat, Kola, Oussalah en Puljic nog eigendom zijn van de landskampioen?

Manager Michel Louwagie legt uit: "Zoveel spelers uitlenen is geen bewuste strategie. Het is het gevolg van verschillende dingen. Zo gaan wij constant op zoek naar talent, maar zijn die jongens niet altijd een schot in de roos. Of zijn ze nog niet klaar om bij AA Gent te spelen. Daarom hoop je dat ze elders progressie maken. Raman, die in het verleden aan Beerschot en KV Kortrijk werd verhuurd, en Foket, die een jaar werd uitgeleend aan KV Oostende, zijn daar mooie voorbeelden van."

"Een tweede reden is de groei van de club. We zijn geëvolueerd van de zevende plaats naar een top drie-ploeg. Een aantal spelers hebben daardoor hun plaats niet meer bij AA Gent. Puljic bijvoorbeeld. De jongens die 25 of ouder zijn, zullen niet meer terugkeren. Met de anderen, tussen de 18 en 22 jaar, hebben we nog een beetje geduld."

Louwagie wil nog benadrukken dat AA Gent in het geval van Sloan Privat geen verlies maakt. De Buffalo's telden in 2013 nochtans 1,2 miljoen neer voor de Franse spits. "Maar bij degelijke spitsen liggen de uitleensommen zo hoog dat we die investering gaan recupereren."