Direct naar artikelinhoud

Annemie Nijs (ex-VRT) stapt over naar N-VA

Annemie Nijs, de voormalige woordvoerster van minister Fientje Moerman en parlementsvoorzitter Marleen Vanderpoorten, gaat bij N-VA aan de slag. Ze wordt woordvoerster van de Kamerfractie van N-VA, die sinds 13 juni 27 verkozenen telt.

In een ver verleden werkte Nijs nog samen met senator Siegfried Bracke bij de VRT aan Villa Politica, later vond ze een job als woordvoerster op enkele liberale kabinetten. Vorig jaar verdween Nijs van het politieke toneel en werd ze woordvoerster bij Fedis, de federatie van de distributiesector. Toch was ze nooit helemaal buiten beeld bij de liberalen. Kort voor de stembusslag van 13 juni was het Nijs die bij Open Vld het verkiezingscongres aan elkaar praatte.

“Voor mensen die mij niet kennen lijkt dit misschien vreemd, maar voor mij is deze stap helemaal niet groot”, benadrukt Nijs. “Ik kom uit een Volksuniefamilie, in mijn jeugd en in mijn studententijd was ik vaak aanwezig op Vlaams-nationalistische bijeenkomsten.

“In elke organisatie waar ik gewerkt, probeerde ik ook altijd de Vlaamse lijn te bewaken en bewaren. De partij en ik hebben elkaar op het juiste moment gevonden. Ik miste de politiek, de deadlines, de arena, zij hadden ervaring nodig.” Met Bracke, die Nijs destijds binnen haalde bij de VRT, was het “een prettig weerzien”, dixit Nijs. Bij de Open Vld wil niemand commentaar kwijt.

Binnen de versterkte communicatiecel van de N-VA is Nijs de opvallendste nieuwkomer. De fractie van de Senaat krijgt als woordvoerster Valerie Van Peel, die voorheen de twee fracties vertegenwoordigde, en de partijwoordvoerder blijft Jeroen Overmeer. (TP)