Direct naar artikelinhoud

AA Gent naar barrages na winst tegen Genk

AA Gent moet zijn Europese ticket verdienen in het vagevuur van de barrages. Twee matchen zullen dus beslissen of het hele seizoen al dan niet geslaagd is. De weg naar die barrages liep via Genk, dat de Buffalo's gisteren niets in de weg legde.

Trond Sollied heeft altijd wel een verrassing in petto. Zo dropte hij gisteren Elimane Coulibaly gewoon weer in de basis. De Senegalees mocht donderdag niet mee naar Standard, omdat zijn trainer had horen zeggen dat zijn spits niet gemotiveerd was om op de bank te zitten. "Maar nu heb ik een goede babbel gehad met Eli. Ik ben heel blij voor hem, want hij heeft hier een goede wedstrijd gespeeld."

Coulibaly ontpopte zich gisteren tot held en antiheld tegelijk. Gent leek op een makkelijk zege af te stormen door goals van Mboyo en N'Diaye, tot de Senegalees de bal in eigen doel kopte. Meteen zette hij zijn fout weer recht door Mboyo aan de overkant de 3-1 op een presenteerblaadje aan te bieden. Even speelde Gent nog met vuur, toen Melli een penaltyfout maakte op Limbombe, maar Benteke knalde de elfmeter hoog over.

Genk kwam gisteren met allesbehalve zijn sterkste ploeg aan de aftrap. Mede door blessures en oververmoeidheid zette Been maar liefst zes invallers in de ploeg. De Nederlander was duidelijk niet van plan om het de thuisploeg al te moeilijk te maken.

"In de tweede helft moesten we meer scoren", zei Sollied na de match. "Na die owngoal kwam Genk terug in de wedstrijd en dan weet je maar nooit." Uiteindelijk bleef het 3-1 en dat betekent dus dat de Buffalo's een week langer aan de bak moeten. "Europees voetbal is belangrijk voor de club", aldus nog de coach. "Nu moeten we wachten op de tegenstander. We zullen er alles aan doen om dat laatste Europese ticket te pakken." Toch is Gent er niet helemaal gerust in. "Het zou zeer spijtig zijn geweest, mochten we niet op de vierde plaats zijn geëindigd", reageerde Michel Louwagie. "Rationeel is die vierde plek heel goed, omdat we toch een grote club als Standard achter ons laten. Maar emotioneel-sportief is het toch spijtig, als je een heel seizoen tweede of derde staat. Want uiteindelijk hebben we nu nog niets gewonnen."

Donderdag en zondag?

Zijn trainer had geen voorkeur wat de tegenstander in die barrages betreft, Louwagie wel. "Ik heb iets met Brugge, want ik ben een Bruggeling. Je zou denken dat het Cercle wordt, gezien de uitslag in Bergen, maar je weet maar nooit. We zullen de match in ieder geval ernstig voorbereiden en die barrages zeker niet licht opvatten."

Wanneer die matchen zullen gespeeld worden, is nog niet helemaal duidelijk. "Ik hoor dat er problemen zijn, maar dat begrijp ik eigenlijk niet goed", aldus Louwagie. "Die datums staan toch al van bij het begin van het seizoen vast, maar Cercle heeft die niet bij de desiderata gezet. Ik zou het niet begrijpen als het niet kan doorgaan. De kalendercommissie moet nu maar creatief zijn. Ik vind dat er op donderdag en zondag moet gespeeld worden."