Direct naar artikelinhoud

Gouden kans op halve finale voor Goffin

David Goffin heeft zich na een felbevochten 7-6, 6-4-zege tegen Albert Ramos-Vinolas geplaatst voor de achtste finale in Indian Wells. Daarin treft hij vandaag Pablo Cuevas.

Tweemaal kwam David Goffin (26) tegen Albert Ramos-Vinolas 5-3 voor, twee keer had hij moeite om de hardnekkige Spanjaard definitief af te schudden. "Hij miste niet veel en dus moest je echt wel het punt gaan zoeken. Mijn benenwerk was cruciaal", zei Goffin.

In de achtste finale komt hij uit tegen Pablo Cuevas. De 31-jarige Uruguayaan is dan wel in vorm - hij won twee weken geleden nog het toernooi van São Paulo - maar hij is toch vooral een gravelliefhebber. Bovendien weet Goffin dat met een kwartfinale tegen Pablo Carreno Busta of Dusan Lajovic de weg naar de laatste vier makkelijker oogt dan als eerste reekshoofd Andy Murray daar had gestaan.

"Dit is een goed toernooi om ver te geraken", moest hij toegeven. "Ik speelde hier goed vorig jaar en bouw daar nu een beetje op voort. Ik ga proberen hier zo ver mogelijk te geraken."

Zullen wij dan maar in zijn plaats verder kijken? De kans is groot dat Goffin in de halve finale op Stan Wawrinka botst, en laat het nu net vorig jaar in Indian Wells geweest zijn dat onze landgenoot voor het eerst kon winnen van de vijf jaar oudere Zwitser.