Direct naar artikelinhoud

Chinese tycoon bestelt geen 10, geen 20, maar 30 Rolls-Royces

In de ogen van de Chinese tycoon Stephen Hung is het vast een koopje. Voor 'slechts' vijftien miljoen euro bestelde hij dertig Rolls-Royce Phantoms om gasten naar zijn nieuwe hotel en casino in de stad Macau te brengen. Hung, die ook wel bekendstaat als 'de tovenaar van Macau', vraagt dat alle wagens op maat worden gemaakt. Zo moet het zwarte interieur de passagiers doen denken aan de lobby van zijn hotel.

Het mag geen verrassing zijn dat niet alleen het wagenpark extravagant is. Het complex dat Hung neerpoot en dat in 2016 zal opengaan, gaat Louis XIII heten. Om zeker te zijn dat zijn creatie de barokke stijl van die tijd ademt, spoorde de magnaat zelfs een afstammeling van de Franse koning op om hem te helpen met het design van het hotel.

Hout zullen gasten allicht niet aantreffen, omdat Hung dit materiaal "te gewoontjes" vindt. De penthouse-suite is alvast larger than life, en zal bestaan uit een villa van liefst 1.860 vierkante meter. Daar een nachtje blijven slapen, kost zo'n honderdduizend euro.