Direct naar artikelinhoud

Kevin Borlée vijfde op Diamond League-meeting in Eugene

ATLETIEK

De broers Borlée blijven elkaar waard. Nadat Jonathan eerder in Shanghai 45.57 liep op de 400m, deed Kevin in Eugene één honderdste beter. Op beide meetings kwam het podium van de Spelen in Londen aan de start, aangevuld met LaShawn Merritt. Borlée stoof sterk uit de startblokken, maar kon zijn inspanning niet doortrekken. Hij viel nog terug naar de vijfde plaats in 45.56. "Ik kon mijn tempo in de laatste 100m niet meer aanhouden. Met een betere indeling had ik een halve seconde sneller kunnen lopen."

Thierry Neuville haalt podium in Acropolis Rally

RALLY

Jari-Matti Latvala heeft in zijn Volkswagen Polo R de Acropolis Rally gewonnen. De Fin hield op de meet 50 seconden over op de Spanjaard Dani Sordo. In de eindfase van een vrij saaie zesde WK-manche, kwam onze landgenoot Thierry Neuville nog sterk opzetten. Uiteindelijk strandde hij op 24 seconden van de tweede plaats. Neuville behaalt zo aan het stuur van zijn Ford Fiesta wel zijn tweede WK-podium van het seizoen. Hij schuift ook op naar de vijfde plek in het WK, met zicht op een vierde en zelfs de derde plaats.

Stoffel Vandoorne is de beste in Formule 3.5 in Spa

AUTOSPORT

Stoffel Vandoorne heeft zondag de tweede race van de Belgische manche in het Formule 3.5 kampioenschap op zijn naam geschreven. Op het circuit van Spa vertrok hij vanop de tweede lijn. Dankzij een goede start nestelde hij zich meteen in het spoor van de Deense WK-leider Kevin Magnussen. Niet veel later ging Vandoorne hem voorbij en reed hij naar de overwinning, zijn tweede van het seizoen. Vandoorne haalde het uiteindelijk voor de Brit Will Stevens en Magnussen. Die laatste blijft wel leider in de tussenstand voor Vandoorne.