Direct naar artikelinhoud

Magda De Meyer nieuwe voorzitster van Vrouwenraad

De Vrouwenraad heeft een nieuwe voorzitster: Magda De Meyer (57), adjunct-kabinetschef Armoedebestrijding bij Vlaams minister Lieten en moeder van drie, neemt de taak op zich. Eerste agendapunt: een meer gekleurde en diverse vrouwenbeweging. "Veel mensen denken ten onrechte dat wij de oud-strijdsters van het feminisme zijn", zegt De Meyer. "Terwijl er in de raad een pak jonge vrouwen zitten."

De Vrouwenraad is een overkoepelende organisatie voor verenigingen die werken aan gelijke kansen voor vrouwen en mannen. "Wij zijn nog steeds broodnodig. Kijk maar naar het stijgende aantal klachten van seksisme, het huidige debat over rondlopen in korte rokjes en de vrouwen die nog mishandeld worden. Dat iemand als Maggie De Block wordt afgemaakt op basis van haar uiterlijk kan niet."

De Meyer was in een vorig leven vormingswerker bij ABVV en parlementslid voor het toenmalige sp.a-Spirit. Ze lag mee aan de basis van het wetsontwerp voor discreet bevallen en meer bescherming voor zwangere vrouwen op de werkvloer.