Direct naar artikelinhoud

Eerste kinderrestaurant opent de deuren in Antwerpen

Aan de Antwerpse Italiëlei is het eerste 'kinderrestaurant' van België geopend. Het voordien enkel rondreizende project De Kinderkok krijgt er zijn eigen stek in het nieuwe hoofdkwartier van stichting van openbaar nut Art of Children (AOC). In het restaurant kunnen kinderen uit het kleuter- en lager onderwijs op woensdag en zaterdag en in schoolvakanties terecht om op een speelse manier te leren koken.

Gisteren was alvast een dertigtal kinderen uitgenodigd om het kinderrestaurant in te wijden, samen met Antwerps schepen voor Onderwijs Robert Voorhamme (sp.a) en Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet (sp.a). Ze maakten er onder meer chocolademousse, al is het wel de bedoeling dat kinderen in het restaurant ook leren wat gezonde voeding is.

"We willen hier een gevoel van samenwerking en samenhorigheid bewerkstelligen", zegt directeur Tim Devolder. Het kinderrestaurant wil erg laagdrempelig zijn en houdt het daarom op een prijs van 8 euro per kind. "In ruil kunnen ouders hun kind hier een hele voormiddag kwijt terwijl zij bijvoorbeeld gaan shoppen", zegt Devolder.