Direct naar artikelinhoud
Streaming

Disney+ mikt op superhelden, The Simpsons en een goedkoop abonnement om Netflix pijn te doen

The Walt Disney Co. zet zijn geld in 2019 op streaming.Beeld AP

The Walt Disney Company zet zijn aanval op Netflix in. Vannacht maakte CEO Bob Iger in een drie uur durende presentatie bekend dat de streamingdienst Disney+ 6,99 dollar per maand zal kosten. En daarvoor wordt in de eerste plaats een nieuw blik superhelden opengetrokken. Ook The Simpsons zullen Mickey Mouse en de zijnen vergezellen.

Vanaf 12 november kunnen Amerikanen er naast hun Netflix, Amazon Prime en Hulu-abonnement een extra streamingabonnement bijnemen: het langverwachte Disney+. Het platform doet enorm denken aan wat we allemaal kennen van Netflix, maar dan goedkoper. Waar het goedkoopste abonnement van de bekendste streamingdienst in de VS op 8,99 dollar ligt, mikt Disney op 6,99 dollar.

Voor die prijs krijg je een catalogus van meer dan 5.000 aflevering van Disney-shows in de plaats. Denk aan titels zoals Lizzie McGuire, Kim Possible en andere inwisselbare Disney-series die tot voor kort in de kelders van Netflix stonden of op kinderzenders te zien zijn. Het huis met de grote oren investeert ook in nieuwe series zoals een Star Wars-serie en een reisprogramma met Jeff Goldblum. En natuurlijk behoort elke Disney en Pixar-klassieker tot het aanbod.

Marvel

Om het grote publiek te overtuigen een extra abonnement van 6,99 dollar af te sluiten, zet Disney zwaar in op nieuwe Marvel-producties. Er komen reeksen aan over de volgende helden in strakke pakken: WandaVision, Falcon, Winter Soldier en de populaire Asgardian Loki.

Tot slot verraste Disney door aan te kondigen dat ook alle 30 seizoenen van The Simpsons te zien zullen zijn op het streamingplatform. Dat is een rechtstreeks gevolg van de overname van 21st Century Fox  een paar maanden geleden.

Christine McCarthy, verantwoordelijk voor de centen bij Disney, kondigde aan dat haar bedrijf 1 miljard dollar investeert in nieuwe producties. Het hoopt daarmee in een jaar tijd 90 miljoen abonnees te overtuigen. Ter vergelijking: Netflix zal in 2019 15 miljard dollar investeren.

De streamingdienst komt in 2020 naar Europa. Wanneer Disney+ in België beschikbaar zal zijn is nog niet duidelijk.