Direct naar artikelinhoud

Asse-Lennik houdt Roeselare uit bekerfinale

Niet Roeselare en Maaseik, maar Asse-Lennik en Antwerpen spelen op zaterdag 21 februari de bekerfinale in het Sportpaleis. Asse-Lennik had de heenmatch tegen Roeselare gewonnen met 3-1 en verraste gisteren weer de negenvoudige bekerhouder in eigen zaal door de twee kwalificatiesets binnen te halen.

Asse-Lennik was in het tussenseizoen op sterven na dood zonder hoofdsponsor en met een ontoereikend budget. Vandaag viert de club de kwalificatie voor de bekerfinale.

De tweede setwinst met de kwalificatie werden op het terrein gevierd: spelers vielen in elkaars armen. Tranen van geluk. Ook Pascal Debels, de algemeen manager bij Asse-Lennik, hield het niet droog. De vreugde-uitbarsting bij de bezoekers stond in schril contrast met de kille gelatenheid bij de spelers van Roeselare. Tranen van ellende, frustratie, maar bovenal diepe teleurstelling. Hendrik Tuerlinckx ging er bij zitten, stak zijn hoofd diep tussen zijn knieën en weende. Overmand door de ontgoocheling zou hij de rest van de wedstrijd langs de kant blijven staan.