Direct naar artikelinhoud

kleding Zara: 1,8 miljoen euro boete voor slavernijpraktijken

De Spaanse kledingketen Zara gaat 1,8 miljoen dollar betalen nadat was vastgesteld dat in Brazilië slavernijpraktijken waren aangetroffen bij toeleveranciers van het bedrijf. In augustus kreeg Zara nog een boete opgelegd van 10,7 miljoen dollar maar de Spaanse groep slaagde erin een vergelijk te bereiken met de Braziliaanse aanklagers. Aanvankelijk was Zara verantwoordelijk gesteld voor de arbeidsomstandigheden van de leveranciers. In de nieuwe schikking wordt Zara gevraagd de controle op de toeleveranciers te verbeteren. (DT)

transport

NMBS Logistics haalt doelstellingen niet

NMBS Logistics, de in slechte papieren verkerende goederenafdeling van de NMBS, sluit 2011 af met een omzet van ongeveer 360 miljoen euro en een bedrijfsverlies van 55 à 59 miljoen euro. Dat is uit goede bron vernomen. Begin dit jaar was een verlies voorzien van 30 miljoen euro. Dat resultaat is beter dan in 2010. Toen werd nog een bedrijfsverlies geboekt van 106 miljoen euro. In 2009 liep het verlies op tot 162 miljoen. Volgend jaar mikt de NMBS voor zijn goederenafdeling met 3.200 werknemers op een operationele kasstroom van 30 miljoen euro. (DT)

Brussels Airport ziet groei van 9,6 procent

Brussels Airport noteerde vorige maand 1,38 miljoen passagiers, een stijging met 4,1 procent. De sterkste groei kwam van het intercontinentale verkeer en de transfertrafiek die vooral door Brussels Airlines wordt gestimuleerd. Na elf maanden noteert de nationale luchthaven een groei van 9,6 procent. De vracht ging er in november eindelijk ook op vooruit, zij het met slechts 1,8 procent. Na elf maanden heeft Brussels Airport 432.700 ton verwerkt, een daling met 0,9 procent. (DT)

biotech

TiGenix start tests voor injectiemethode

TiGenix heeft groen licht gekregen van de medische toezichthouders voor het klinisch onderzoek van Cx621, een product tegen immuniteitsziekten. Het biotechbedrijf start een fase I-studie op met tien vrijwilligers en hoopt in juni 2012 de resultaten bekend te kunnen maken. (DT)