Direct naar artikelinhoud

Boonen: 'In Wevelgem sprinten voor de zege'

Tom Boonen regelde in Harelbeke vlot het spurtje voor plaats acht. Zondag in Gent-Wevelgem wil hij hoger eindigen. Want de vorm is goed, zegt hij.

Het was tussen de Kortekeer en de Taaienberg dat de troepen van Patrick Lefevere zich verzamelden aan de kop van het peloton. "We hadden daar een strak plan", verduidelijkte Boonen. "De uitvoering werd even verstoord omdat Bauer ten val kwam en Terpstra meesleurde. Maar we zaten daar nu, dus reden we vol door tot aan de voet van de Taaienberg. De helling namen we aan een stevig tempo zodat de groep uitdunde. Ons plan voerden we uit net na de top. Ik ging als eerste, maar kreeg Daniel Oss mee. Toen we werden teruggepakt, ging Phil en die sloeg onmiddellijk een gat. Zo moesten de anderen achter ons koersen."

En dat bleek geen evidente opdracht. "Een terugkeer was mogelijk geweest, met een aantal sterke blokken. De doodsteek was dat Kristoff in slechte doen was. Die reed achteruit, zodat alleen zijn ploegmaat Martin overbleef. Sagan kwam ten val, maar dat had geen invloed op het resultaat. Finaal rijdt Phil nog een mooie sprint, maar hij wordt nipt geklopt."

Vertrouwen getankt

Boonen beperkte zich de laatste zestig kilometer tot verdedigen, waarna hij de sprint voor de achtste plaats won. "Ik nam vlot de maat van Van Baarle en Bettiol. Dat geeft vertrouwen."

Dat hij tevreden is over zijn vormpeil, vertelde hij. "Al mag het natuurlijk nog ietsje beter. Zondag in Gent-Wevelgem zou ik graag al meesprinten voor de overwinning."

Waarna Boonen ook al even vooruitblikte. "De Ronde van Vlaanderen winnen wordt moeilijk. Ik word er niet jonger op, waardoor de explosiviteit afbot. Die laatste keer Paterberg kan er te veel aan zijn." Eigenlijk geeft Boonen tussen de regels aan dat Gilbert de kopman wordt in de Ronde.