© Photo News

Courtois: “Ik snap dat Wilmots teleurgesteld was in mij”

Thibaut Courtois was te gast in het tv-programma Extra Time. Daarin blikte hij nog eens terug op het EK voetbal, waar hijzelf kritiek kreeg omdat hij kritiek had geuit over de tactische aanpak van toenmalig bondscoach Marc Wilmots.

vml

Na de wedstrijd tegen Italië zei Courtois meteen na de wedstrijd voor de camera dat hij vond dat de Rode Duivels tactisch overklast werden.

“En daar blijf ik bij, ook al leverde die uitspraak me veel kritiek op”, reageerde Courtois in het tv-programma Extra Time. “Als er interviews gegeven moeten worden, dan moet je geen kritiek geven op bepaalde personen maar mag je wel weergeven wat er gebeurd is. Je ziet nu te vaak hoe men in interviews zegt dat het goed was terwijl het een slechte match was. Dat snap ik niet. Ik durf mijn mening te geven en zal die ook in de kleedkamer zeggen.”

“Mourinho apprecieerde mij daar juist om”

“Ik heb kritiek voor die uitspraken gekregen, maar ik deed dat ook om de ploeg te helpen. Als je tegen Italië speelt met een driemansverdediging, dan weet je dat je daar op moet trainen. Daarom vond ik het jammer. Daar is vooraf wel eens iets over gezegd geweest. Maar de trainer is de baas. En als hij zegt dat we op een bepaalde manier spelen, dan staat iedereen daar ook achter als we op het veld stappen. Maar als je weet dat je het lastig hebt tegen zo’n driemansdefensie, vind ik dat er wel oplossingen moeten gegeven worden en ik vind dat er daar niet gebruik van is gemaakt. Bij Mourinho heb ik ook al zo’n aanvaringen gehad en die apprecieerde mij daar juist om.”

“Ik heb geen probleem met Wilmots”

“Ik denk niet ik Wilmots een schop heb nagegeven, maar je moet ook niet zeggen van ‘morgen is een nieuwe dag en we zullen wel zien’. De Italianen hadden zich gedurende vier weken enkel voorbereid op onze wedstrijd en ze waren er klaar voor. Dat voelde ik gewoon. Dat heb ik de trainer ook op de luchthaven gezegd. Terwijl wij geen oplossingen vonden op het systeem met een driemansdefensie.”

“Ik heb geen contact meer gehad met Marc Wilmots. Ik snap dat hij misschien teleurgesteld was in mij, maar ik heb geen probleem met hem. Hij heeft me de kans gegeven om te spelen en we hebben met hem een serieuze stap gezet met goed voetbal. Maar op dat moment voelde ik dat er iets ontbrak om naar de top te gaan.”

MEER OVER DE RODE DUIVELS