Direct naar artikelinhoud

Ruim 100 jaar oude bakkerij Bloch keert terug naar Gent

Bakkerij Bloch, sinds 1899 een begrip in Gent, sloot in 2008 de deuren. Maar nu is ze terug, over heel België.

"Anderhalf jaar geleden trokken wij Stefan Elias aan, die bijna twintig jaar chef-bakker was bij Bloch. Sindsdien zijn we recepten aan het uitproberen en aan het proeven", zegt Werner Nies, CEO van NV Bloch.

Het resultaat is een assortiment van twee suikerbroden en vier cakes, die sinds vrijdag in de Delhaize-winkels over heel België liggen. In de vestiging op de Kouter in Gent was het vrijdag alvast heel druk. "Mensen kwamen speciaal voor de Bloch-producten naar hier. Maar hoeveel er al verkocht zijn, is nog niet te zeggen", zegt Gregory Mertens, chef voeding in de Delhaize Kouter.

De recepten van Bloch blijven dezelfde als vroeger. De producten worden gebakken in de centrale bakkerij van Bloch en van daaruit verdeeld. Voor het einde van het jaar zal er ook een Bloch-foodtruck in Gent rondrijden. "We zijn ook op zoek naar een pand in het centrum van de stad om er een winkel te openen", verklapt Nies.