© AFP

Derde remise op rij op WK schaken

De derde partij in de strijd om het wereldkampioenschap schaken tussen Magnus Carlsen en Sergey Karjakin is maandag in New York opnieuw in een remise geëindigd. De twee eerdere partijen tussen de Noorse titelverdediger en de Russische uitdager leverde ook al geen winnaar op.

De derde partij met Carlsen achter de witte stukken duurde 78 zetten en was daarmee de langstdurende partij van de drie. Ondanks dat Carlsen op veel momenten aan de winnende hand leek en veelvuldig in de aanval was, moest hij uiteindelijk toch genoegen nemen met een remise.

Door de drie remises is de stand nu 1,5-1,5. De vierde partij wordt dinsdag gespeeld. De tweekamp gaat over maximaal twaalf partijen. De speler die als eerste 6,5 punten heeft, mag zich wereldkampioen noemen. Het prijzengeld bedraagt 1 miljoen euro.

Carlsen (25) is wereldkampioen sinds hij in 2013 de Indiër Viswanathan Anand versloeg. In 2014 verdedigde hij zijn titel met succes tegen diezelfde Anand. Karjakin (26) werd uitdager door in maart in Moskou het kandidatentoernooi te winnen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer