Direct naar artikelinhoud

Volgt Maes Van Meir op bij Lierse?

Trainer Eric Van Meir kreeg in een gesprek met Lierse-voorzitter Maged Samy te horen dat hij virtueel ontslagen is. Peter Maes is topkandidaat om hem op te volgen.

Maged Samy wrijft het Eric Van Meir (49) aan dat hij Lierse niet naar eerste klasse A kon leiden. Vreemd, want op het Lisp klonk het maandenlang dat de promotie dit seizoen geen must was. Lierse behaalde de meeste punten in 1B, maar had de pech dat het twee keer naast de periodetitel greep. Los daarvan staat de spelersgroep nog steeds achter het geel-zwarte clubicoon.

Van Meir is ontgoocheld: "Ik begrijp er niets van. Het klopt dat de voorzitter heeft aangegeven dat hij een nieuwe coach zoekt. Blijkbaar had hij van mij verontschuldigingen verwacht voor de gemiste promotie."

Voor de functie van T1 heeft de Egyptenaar zijn zinnen gezet op Peter Maes. Die is vrij sinds hij eind vorig jaar werd ontslagen bij Genk. Voor Maes ligt er op het Lisp een riant meerjarig contract te wachten als manager naar Engels model. Maes werd al benaderd en zou niet meteen neen zeggen tegen dat voorstel. Ook Glen De Boeck werd gepolst als plan B.