Direct naar artikelinhoud

De bloedmooie zigeunerin en de krolse poes

Acht, zaterdag 7/9, 23u10

Toegegeven, de ronduit gênante passage van Daan op Linkerwoofer ging achteraf veel vaker over de tong. Maar een dag eerder beleefde Absynthe Minded een heuse triomf tijdens de tiende editie van het Antwerpse festival, dat meteen ook voor de laatste keer op Linkeroever werd gehouden. Acht zendt vanaf zaterdag het bewijs uit, met een concertregistratie van de Oost-Vlaamse groep.

Op het podium delen blues, swing, rock, jazz en zigeunerriedels de lakens uit. Voornoemde genres lijken diezelfde lakens trouwens ook ook mét elkaar te delen. Een opwindende smeltkroes van stijlen is het resultaat.

Nu eens haalt een gypsyviool zo wild uit, dat je er de bloedmooie zigeunerin spontaan bij verzint. Een andere keer laat frontman Bert Ostyn (foto) wereldnummers als 'My Heroics, Part One' of 'Envoi' centimeters diep onder je vel woelen.

Geen idee trouwens wat er méér wisselt tijdens deze show: de tempo's of je eigen gemoedsstemming. Absynthe Minded ontroert, fleemt als een krolse poes tegen je aan, of dendert met geweld over je heen.

Daan? Wélke Daan?

(GVA)