Direct naar artikelinhoud

Kompany is net op tijd fit voor Tottenham

Manchester City heeft geen twijfels meer. Vincent Kompany (29) is na zeven weken aan de zijlijn klaar voor zijn comeback.

De rechterkuit van de Rode Duivel doorstond deze week probleemloos een interne oefenmatch tegen de U21. Of City-coach Manuel Pellegrini onze landgenoot op Super Sunday tegen Tottenham meteen in de basis dropt, valt nog af te wachten.

Mangala is nog altijd out. Het duo Demichelis-Otamendi maakte de voorbije weken geen zekere indruk, maar Kompany mist matchritme en heeft bovendien zijn blessureverleden tegen. "We zullen wel zien", zegt Pellegrini. "Vincent heeft de voorbije drie weken zonder problemen en pijnvrij getraind. Ik denk dat hij klaar is om te spelen. Jullie hebben het allemaal gezien: hij is een van de beste verdedigers in de Premier League."

Pellegrini voegde er nog aan toe dat de medische staf geen zekerheid heeft hoelang de kuit van Kompany blessurevrij zal blijven. "Dat kunnen we onmogelijk weten." Zeven weken geleden viel Kompany bij zijn comeback tegen Sunderland al na negen minuten uit met een nieuwe kuitblessure.

Man City heeft ook slecht nieuws: Fabian Delph is zes weken out met een achillespeesblessure.