Direct naar artikelinhoud

Jeroen Meus grootste tv-persoonlijkheid volgens surfers van demorgen.be

Kok Jeroen Meus (Dagelijkse kost) is de populairste televisiepersoonlijkheid voor de lezers van de site van deze krant. Dat blijkt uit de traditionele eindejaarspoll van demorgen.be.

Meus haalde het voor Steven Van Herreweghe en Erik Van Looy. Bij de radiomakers won Tomas De Soete van Studio Brussel het pleit voor Koen Fillet (Radio 1), al kon die dit jaar wellicht rekenen op een 'baardbonus'.

De eindejaarsvraagjes van De Morgen laten nog enkele overtuigde winnaars zien. Zo vindt maar liefst 46 procent van de deelnemers Rundskop van Michael Roskam de beste film van het jaar, voor Hasta la vista en de eerste Kuifjefilm.

Volgens een bijna even kloeke 36 procent van het deelnemersveld is 21 van Adele de plaat van jaar, voor Mylo Xyloto van Coldplay en Build a Rocket, Boys! van Elbow, dat afgelopen weekend nog door de muziekredactie van deze krant tot beste plaat van 2011 werd uitverkoren. Adele is ook veruit de populairste artieste, voor de dit jaar overleden Amy Winehouse en opnieuw Coldplay.

Bij de Belgische muzikanten wint Selah Sue voor Gotye en Milow. Wat televisie betreft is het Woestijnvis boven, met Basta voor De Ronde en De allerslimste mens ter wereld. Ook de quote van het jaar komt van tv met 'Da meen-dje nie' uit De Ronde.

Vijftv-verschijnsel Astrid Bryan is dan weer de mediahype van het jaar, terwijl in deze crisistijd 'u en ik' zichzelf de troostprijs 'Pineut van het jaar' gegund hebben.