Direct naar artikelinhoud

Preud'homme: 'Kern is breed genoeg'

Club Brugge moet het zondag opnieuw zonder Vadis Odjidja (spierscheuring) stellen, maar toch ziet Michel Preud'homme dit niet als een onoverkomelijke aderlating.

"Vadis zal zondag niet kunnen spelen. Nadien hebben we vijftien dagen om de situatie te evalueren. Iedereen weet dat hij in bloedvorm was, maar iedereen weet ook dat we een heel brede kern hebben om hem te vervangen. We hadden dit seizoen veel blessures, maar hebben altijd ons plan getrokken. Je kan niet op één speler teren, wat niet wegneemt dat Vadis in uitstekende doen was.

Vázquez heeft deze week met de groep meegetraind en is klaar om te spelen. Hij heeft wel een achterstand, maar komt door de afwezigheid van Odjidja misschien nu al in de ploeg", weet Michel Preud'homme, die wellicht Refaelov samen met Simons en Jørgensen op het middenveld zal laten staan.

Preud'homme wil zich verder naar eigen zeggen niet bezighouden met de vermeende psychologische spelletjes die in Luik zouden worden gespeeld: "Ik wil er geen energie aan verliezen, want ik heb er ook geen vat op. Luzon zegt dingen die ik op zijn leeftijd misschien ook had gezegd. Ik heb geen vat op wat hij zegt of op spelers die bijvoorbeeld hun vijfde gele kaart vrijwillig pakken. Die gingen bestraft worden, maar daar hebben we niets meer van gehoord. Thomas Meunier heeft daarentegen geen vijfde geel gepakt."