© AFP

Nederlandse hockeyvedette Maartje Paumen stopt bij Oranje

Maartje Paumen stopt als Nederlands hockeyinternational. Na 235 interlands met daarin 195 doelpunten neemt de 31-jarige strafcornerspecialiste afscheid van Oranje. Paumen won met de hockeysters twee keer olympisch goud, in 2008 (Peking) en 2012 (Londen). Tijdens de laatste Spelen in Rio de Janeiro verloor Nederland de finale via shoot-outs van Groot-Brittannië.

Paumen werd twee keer uitgeroepen tot beste hockeyster van de wereld, in 2011 en 2012. De Limburgse grossierde met haar club Den Bosch in Nederlandse en Europese titels en heeft ook bij Oranje een indrukwekkende erelijst opgebouwd. Naast de twee olympische titels prijken daar ook twee wereldtitels en drie Europese titels op. In de olympische finale van 2012 tegen Argentinië maakte Paumen uit een strafcorner, haar specialiteit, het tweede doelpunt.

Na de titelverlenging in Londen besloten de toonaangevende hockeysters binnen de Nederlandse selectie nog eens vier jaar door te gaan. Ze wonnen in 2014 goud op het WK in eigen land en wilden in Rio de Janeiro voor de derde keer olympisch kampioen worden. De finale tegen de Britse hockeysters liep echter uit op een tranendal. Voor Naomi van As was dat haar laatste interland, Ellen Hoog maakte een maand later ook bekend te stoppen. Nu volgt met Paumen weer een boegbeeld van Oranje.

“Ik kan het na al die tijd niet meer opbrengen om alles uit mezelf te halen. Het is tijd om te stoppen”, aldus Paumen, die nog wel doorgaat bij Den Bosch.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer