Direct naar artikelinhoud

Informatica Overnames stuwen groei Vision IT

Dankzij een combinatie van organische groei en overnames zag de consultant in informatietechnologie Vision IT Group zijn omzet in 2010 met bijna een derde stijgen tot 106,4 miljoen euro. Netto kwam de winst 33,3 procent hoger uit op 4 miljoen euro. Ook voor 2011 is het bedrijf uit Lasne optimistisch gestemd.

Vision IT deed vorig jaar drie overnames. In Duitsland werden GFI Informatik en SCS overgenomen. In Nederland legde Vision IT de hand op Qwise, dat vanaf juli 2010 in de boeken werd opgenomen. Met deze overnames werd Vision IT voor het eerst in Duitsland en Nederland actief. Ook Portugal kwam erbij, via de oprichting van een dochterbedrijf.

TRUCKS

Sioen verkoopt dochter Roland International

Sioen Industries heeft een principeakkoord bereikt over de verkoop van zijn dochter Roland International, fabrikant van dekzeilen voor vrachtwagens. Roland zorgde voor zo’n 5 procent van de groepsomzet. Dat Sioen Roland in de etalage zette, had alles te maken met de voorbije crisis in de trucksector. Roland produceert afgewerkte dekzeilen voor trucks en gebruikt daarvoor de speciale waterbestendige coatings van Sioen. Sioen levert die coatings ook aan Rolands concurrenten. Na de verkoop wordt Roland een klant als een ander.

Roland haalde voor de crisis een omzet van 40 miljoen euro. Dit jaar rekent het op 16 à 18 miljoen. Vorig jaar werd break even gedraaid en voor dit jaar wordt op winst gerekend met een ebitdamarge zo’n 10 à 12 procent. Een definitief akkoord is voor in mei. De koper is het Nederlandse Load-Lok, een specialist in systemen om ladingen vast te zetten en onderdelen van trailers.

FARMACEUTICA

Eckert & Ziegler trekt vijandig bod op Theragenics in

Eckert & Ziegler, voor meer dan 70 procent eigenaar van het Waalse farmabedrijf IBt, trekt zijn vijandig bod op het Amerikaanse Theragenics in. Het bod van 17 maart waardeerde het farmabedrijf op 74 miljoen euro, en hield een premie in van 38,4 procent op de voorgaande slotkoers. De raad van bestuur van Theragenics stuurde echter een boze brief naar E&Z. In de brief stond dat het bod het bedrijf “zwaar onderwaardeert” en dat verdere discussie niet wenselijk is. E&Z ziet het niet zitten verder te vechten tegen de onwillige raad van bestuur. “Onder Amerikaans recht, en zeker bij Theragenics, heeft de raad van bestuur een erg sterke positie tegenover een mogelijke koper”, zegt E&Z in een persbericht. “Daarom is een vijandig bod duurder en tijdrovender dan een transactie met wederzijdse steun.” E&Z sluit een nieuw bod op een later tijdstip niet uit.