© 112MeldingenLimburg

Herfstweer zorgt voor drukste ochtendspits van het jaar

Door de overvloedige regenval was het vanochtend opnieuw erg druk op de weg. Het Vlaams Verkeerscentrum spreekt zelf over de drukste ochtendspits van het jaar.

fivr, belga

Omstreeks 8 uur stond er 430 kilometer file, dat maakt deze woensdagochtend de drukste van 2016.

Voor Limburgers die naar Brussel moeten, was er op de E314 al vertraagd verkeer van voor Aarschot. Op de aansluiting op de Brusselse Ring was in Sint-Stevens Woluwe de middenste rijstrook een tijdlang versperd door een ongeval, waardoor er op de E40 een file ontstond vanaf Boutersem.

Ook richting en rond Antwerpen moesten weggebruikers op de E313 al aanschuiven vanaf Herentals. In Limburg was het vanochtend aanschuiven van Hasselt-Oost tot Hasselt-West, waar om omstreeks 7.15 uur een ongeval gebeurde. Het was ook filerijden van Tessenderlo tot Beringen en van het Klaverblad in Lummen tot Hasselt-West. Op de Westerring (N76) in Genk was in de richting van Bree de rechterrijstrook zelfs even afgesloten wegens wateroverlast.

Bladeren op de weg kunnen de baan plaatselijk erg glad maken. De politie raadt aan op de snelheid aan te passen, en voldoende afstand te houden. Rij ook met de mistlichten aan als het zicht beperkt is door de hevige regenval.

Aanhoudende regen

“Het is zonder meer de zwaarste ochtendspits van het jaar”, zegt Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum. “Het vorige record stond geboekt op maandag 23 mei, en dat was eveneens een erg natte dag, volgend op een zeer nat weekend. Zelfde omstandigheden als nu dus. Ook vandaag zijn de files volledig toe te schrijven aan het regenweer. Door die aanhoudende regen liggen de wegen er glad bij. De automobilisten passen over het algemeen hun rijstijl aan, want er zijn relatief weinig ongevallen gebeurd vanochtend.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer