Direct naar artikelinhoud

Jemen Zware schendingen van de mensenrechten

Bij de protesten tegen president Saleh is het de voorbije zes maanden in Jemen volgens VN-gegevens tot zware schendingen van de mensenrechten gekomen - vooral door regeringstroepen, maar ook door aanhangers van de oppositie. Dat meldt het expertenteam van de VN-Mensenrechtenraad. "Honderden mensen werden gedood en duizenden liepen verwondingen op", luidt het in het rapport, dat zich stoelt op een onderzoek van een VN-delegatie van eind juni tot begin juli. Geloofwaardige beschuldigingen wijzen erop dat vooral regeringstroepen zware schendingen van de mensenrechten hebben begaan. (DPA/AFP)

Argentinië

Dodelijk treinongeluk in Buenos Aires

Bij een treinongeluk in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires zijn minstens zeven mensen gedood en zowat 100 gewond. Onder de doden zou ook een baby zijn. Om een nog onbekende reden kwam een trein in botsing met een bus en daarna met een andere trein, aldus plaatselijke media op gezag van de politie en de brandweer. Het ongeluk deed zich voor bij een spoorwegovergang in de wijk Flores, aldus de krant La Nación. Er komt een onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk.(DPA)

Oeganda

Twee mannen bekennen WK-aanslag

Twee mannen uit Oeganda hebbe toegegeven dat ze betrokken waren bij een dubbele terreuraanslag in juli vorig jaar, tijdens de finale van het WK voetbal. Bij de zelfmoordacties kwamen zeker 76 mensen om het leven. De twee staan met nog 12 anderen terecht, maar de medebeklaagden ontkennen alle schuld. De aanslagen werden gepleegd in een Ethiopisch restaurant en in het clubhuis van een rugbyvereniging. Daar hadden mensen zich verzameld om de finale van het WK voetbal tussen Nederland en Spanje te volgen. (VK)

Pakistan

Gewapende mannen vallen schoolbus aan

Gewapende mannen hebben in de noordwestelijke Pakistaanse stad Peshawar een schoolbus aangevallen. Vier kinderen en de chauffeur kwamen om en achttien gewonden, onder wie vijftien kinderen, werden naar het ziekenhuis afgevoerd. De Pakistaanse taliban hebben de aanslag opgeëist. "Onze broeders hebben de bus aangevallen waarop kinderen zaten van de Aka Khel-stam, die tegen ons strijdt in naam van het Pakistaanse leger."
(REUTERS)