Direct naar artikelinhoud

'Dokter Gyselbrecht gaf opdracht voor kasteelmoord'

Er is weer een nieuwe wending in het dossier van de kasteelmoord. Verdachte Pierre Serry heeft in de cel zijn verklaringen gewijzigd.

Volgens VTMNieuws verklaarde verdachte Serry dat het wel degelijk de bedoeling was om Stijn Saelens om het leven te brengen. Hij zegt dat dokter André Gyselbrecht de opdracht gaf om de kasteelheer te vermoorden.

Gyselbrecht heeft altijd volgehouden dat hij zijn schoonzoon een lesje wilde leren, maar dat die niet moest worden gedood.

Gedurende het gerechtelijke onderzoek hield Serry, een vriend van Gyselbrecht, de lippen stijf op mekaar. Na de keuze voor een nieuwe raadsman begon de man uit Aalter toch met de speurders te spreken. Bij een verhoor in september zou Serry bekend hebben. Het is niet duidelijk waarom hij van stelling is veranderd.

Niets achtergehouden

"Als verdediging van Pierre Serry zullen wij hier geen uitspraken over doen. We opteren ervoor ons standpunt op de zitting te verkondigen", reageert meester Kris Vincke. Dinsdag buigt de Brugse raadkamer zich over de doorverwijzing van vijf verdachten voor de moord op Stijn Saelens.

Intussen reageerde het Gentse parket-generaal ook op eerdere berichten waarbij uit afgeluisterde telefoongesprekken die gelekt zijn aan de VRT moest blijken dat de familie van Saelens het onderzoek probeerde te beïnvloeden.

"Er werden helemaal geen gesprekken door de onderzoeksrechter in Brugge achtergehouden en de betrokken magistraat heeft geen strafbare feiten gepleegd", stelt het parket-generaal.