Direct naar artikelinhoud

'The New York Times' voortaan ook te lezen via Flipboard-app

Abonnees van The New York Timeszullen vanaf donderdag alle artikels uit hun krant kunnen lezen via Flipboard. Dat is een applicatie voor tablets en smartphones die artikels en berichten van sociale netwerksites bundelt in een magazineformaat.

De beslissing van The New York Timesis opmerkelijk omdat abonnees tot nu toe de volledige inhoud alleen via de site en eigen applicaties konden lezen. Derde partijen, zoals Flipboard, konden slechts een beperkt deel aanbieden. Door met Flipboard samen te werken, wordt die strategie omgegooid. "We dachten dit iets was dat me moesten proberen en kijken hoe onze lezers erop reageren", klinkt het. Uit onderzoek bleek dat 20 procent van de lezers van The New York Times online content las via apps als Flipboard.

De krant maakt wel een onderscheid tussen de soorten abonnementen. Wie een abonnement heeft met smartphonetoegang, kan de krant lezen via de Flipboard-apps voor smartphones. Wie The New York Timesvia Flipboard op de iPad wil , moet een duurder iPad-abonnement hebben. Lezers zonder abonnement op de krant, kunnen een selectie gratis lezen.

Flipboard en The New York Timeshebben in dit partnerschap een akkoord voor de reclame-inkomsten. De krant zal fullscreenadvertenties verkopen die tussen de artikels op Flipboard zullen verschijnen.