Direct naar artikelinhoud

Ferrera: 'Gebrek aan waardering en respect'

Na een dag radiostilte heeft Yannick Ferrera, die donderdag opstapte als trainer van Charleroi, meer uitleg gegeven bij zijn vertrek. Hij voelde geen waardering voor zijn werk bij het bestuur van Charleroi.

"Een gebrek aan vertrouwen en respect." Dat is wat Yannick Ferrera naar eigen zeggen miste bij Charleroi, dat hij vorige week zaterdag tegen alle verwachtingen in en sneller dan verhoopt van de degradatie redde. Ferrera, die tijdens het seizoen meer dan eens vreesde voor zijn job maar telkens overleefde, oordeelde dat het tijd was voor een herziening van zijn contract.

Hij had per slot van rekening een dikbetaalde job als assistent bij Michel Preud'homme in Saoedi-Arabië opgegeven - en nog eens 60.000 euro opzegvergoeding betaald - om voor een heel bescheiden loon bij Charleroi te debuteren als jongste coach ooit in eerste klasse. Hij kreeg een team in handen dat met stip als 'daler' stond genoteerd, terwijl de bookmakers Ferrera noteerden als coach die het eerst op straat zou staan in de Jupiler Pro League. Maar Ferrera gaf blijk van metier door een elftal te smeden dat zich kon handhaven bij de elite. Hij hoopte dat de club hem voor die straffe prestatie erkenning zou tonen.

Niet dus, want toen Ferrera gedelegeerd bestuurder Mehdi Bayat deze week vroeg wanneer ze over zijn toekomst zouden praten, kreeg hij een nul op het rekest. "Mijn beslissing om ontslag te nemen, is een gevolg van een discussie die ik afgelopen week met de directie had", laat Ferrera weten. "Ik voelde een duidelijk gebrek aan vertrouwen in mijn capaciteiten en respect. In die omstandigheden is het voor mij onmogelijk om mijn werk voort te zetten."

Ferrera benadrukt dat zijn vertrek niets met geld heeft te maken. "In tegenstelling tot wat is gezegd en geschreven, heb ik met de directie van Charleroi nooit gesproken over een nieuw contract voor volgend seizoen of een salarisverhoging. Ik neem niemand wat kwalijk en zal de club altijd dankbaar blijven voor de kans die ik er heb gekregen."