Direct naar artikelinhoud

Pennen maar!

Parkerviert 125 jaar schrijfplezier met een lustrumcollectie. Heruitgaven van de Duofold Giant, Premier, Jotter en Sonnet zijn zeker om naar huis over te schrijven. Zo wordt de Jotter-balpen gelanceerd in vier kleuren en krijgt de Sonnet een 18-karaats gouden 'nib' voor een feestelijke toets. Vanaf 18 oktober verkrijgbaar in België.

Jotter-balpen, 20 euro. Sonnet Parker, 210 euro, www.parkerpen.be

Zelfs de hardste noot is zo gekraakt met dit ontwerp van Ding3000. De kraker valt vanzelf terug in de plooi na het kraken.

Nutcracker, 40 euro, www.normann-copenhagen.com

Fotokoorts in het veilinghuis

Deze foto van Kate Moss in een garage, gemaakt door Sonia Sieff, kan van u zijn voor naar schatting 3.500 euro. Het Brusselse veilinghuis Cornette de Saint Cyr veilt haar samen met andere andere fotoklassiekers op 7 oktober in het kader vanFotofeverin Tour & Taxis te Brussel. 's Avonds worden per opbod ook vijf IKEA-zetels verkocht. Vijf Belgische kunstenaars gebruikten de zetels als canvas. Xavier Lust laat de sporen van een vrouw achter met deze levensgrote lipstickvlekken. De opbrengst van de zetelveiling gaat integraal naar de Ikea Foundation en Unicef.

Expo foto's 4-5-6/10, veiling 7/10, www.cornette-saintcyr.be
Fotofever 4-5-6/10, www.fotofeverartfair.com

Louis Vuitton heeft in Parijs de pop-uptravelstore L'Aventure geopend. Voor opzet en inrichting van de store is de Canadese journalist, magazine-uitgever en globetrotter Tyler Brulé in de arm genomen. Een professionele koffermaker wijdt je in in de kunst van het inpakken, je kunt er je koffer laten graveren en repareren, en nog veel meer.

L'Aventure, Avenue Montaigne 22, Parijs, tot 31/12

Modeparcours in Hasselt

Van 4 tot en met 12 oktober hangen negen jonge modeontwerpers van DSGNRMRKT in de rekken van negen bekende Hasseltse winkels. Zo vond Lane Starkes-designer Margerita Sanders een plaatsje in de winkel van Titi / The German Kid. Haar lijn OTTO bestaat uit stoere lederen handtassen in de vorm van dieren. De voering van de tasjes is met de hand beschilderd met een ingewandenprint.

www.dsgnmrkt.com

Rock-'n-eat

Goodlife Dinners is drinken, dineren en dansen in Gent met een hoog rock-'n-rollgehalte. Op 16/11 in Café Theâtre, op 21/12 in de Belga Queen en op 18/1 in de Gaston. Om 20 uur start het aperitief, om 21 uur volgt het diner. U kunt het bord van het fornuis tot op tafel volgen dankzij de open keuken. Om elf uur gaan alle tafels aan de kant voor DJ Tjon Le Don.

Honger na het varen

De Red Star Line-burger van Ellis Gourmet Burger verenigt het beste van New York en Antwerpen. De 'coleslaw' laat je een stukje Ellis Island proeven. Filet d'Anvers en siroop van een ingekookt Bolleke brengen Antwerpen op je bord. Op 14 oktober stellen chefs Frederik Boussy en Wouter Keersmaekers de burger voor in de nieuwste vestiging van Ellis Gourmet Burger op de De Keyserlei.

Red Star Line-burger, 13 euro, Ellis Gourmet Burger, De Keyserlei 21 en Sint-Aldegondiskaai 52, Antwerpen