Direct naar artikelinhoud

De vijf kippenvel-sessies van Jan Douwe

Meer dan dertig jaar 2 Meter Sessies. Het is bijna onbegonnen werk om daar een keuze uit te maken. Jan Douwe Kroeske doet toch een poging.

1. Sepultura

"Een band die ik net daarvoor, op Pinkpop, letterlijk een aardbeving hoorde veroorzaken. Maar bij ons in de studio koppelden we ze aan percussionist Willem Janssen. Plots kwamen twee werelden samen. De heavy metal van Sepultura en de Afrikaans getinte ritmes van Janssen. Met een fantastisch resultaat."

2. Arno Hintjens

"Een van de meest intense sessies ooit. Dankzij Arno die supergeconcentreerd naar de opnames kwam."

3. Foo Fighters

"Dave Grohl was al enige tijd een vriend van het programma geworden. Hij kwam met heel veel plezier naar de opname en zette met twee vingers in de neus een geweldige sessie neer."

4. James Taylor

"Ik heb nog nooit iemand zo goed horen spelen en zo zacht horen spelen als James Taylor. Alleen al daarom hoort hij in het lijstje thuis."

5. Urban Dance Squad

"Een band die me altijd enorm veel energie heeft gegeven. Een heel vreemde band ook, bestaand uit vijf mensen die het op de één of andere manier nooit met elkaar eens waren. Ook tijdens onze sessie trouwens die misschien niet helemaal goed was maar wel ontzettend energiek. Ik blijf vinden dat ze veel te vroeg zijn gestopt."