Julian Assange werd na zijn arrestatie in de Ecuadoriaanse ambassade in Londen weggevoerd.
Volledig scherm
Julian Assange werd na zijn arrestatie in de Ecuadoriaanse ambassade in Londen weggevoerd. © REUTERS

Britse parlementairen: “Lever Assange uit aan Zweden, niet aan de VS”

Meer dan zeventig Britse parlementairen willen de uitlevering van Wikileaks-oprichter Julian Assange aan Zweden. Ze hebben een brief getekend, opdat de overheid er alles aan zou doen die uitlevering toe te laten als de Zweedse autoriteiten daarom vragen. Een vertrouweling van Assange die in Ecuador werd opgepakt, blijft onder onderzoeksarrest in het Latijns-Amerikaanse land.

10 reacties

  • marc verleysen

    5 jaar geleden
    We moeten 2 zaken onderscheiden. De Wikileaks papers die de misdaden aan het licht brachten en de inbraak in het computernetwerk van het leger. Voor het eerste kan Assange niet vervolgd worden (first amendment). Indien bewezen dat hij Manning hielp bij de computerinbraak, dan is hij mededader. Dat laatste is echter niet simpel om te bewijzen.
  • Maarten Debacker

    5 jaar geleden
    Trump heeft Wikileaks graag. Moest hij uitgeleverd worden aan de VS, zie ik Trump hem gewoon gratie verlenen.
  • Liesbeth Tippels

    5 jaar geleden
    Jacques Mertens, heeft Assange die militairen naar oorlogsgebied gestuurd, of waren dat die corrupte politici die deze militairen de dood in joegen! Assange heeft hun misdaden openbaar gemaakt, opdat mensen zoals jij en ik hierover een mening zouden kunnen vormen en ingrijpen indien nodig ... of mogelijk!
  • Hans Benoit

    5 jaar geleden
    Hij deed stinkende potjes open en dat hebben ze niet graag in de VS.De elite wil niet gestoord worden in hun vuile oorlogen.
  • Fred De Vlaminck

    5 jaar geleden
    Die man heeft gewoon de waarheid over het Amerikaans leger aan het licht gebracht, waaronder het doden vanuit een helicopter van onschuldige burgers. Maar schaamte kennen ze niet; Die man mag niet uitgeleverd worden, geef hem een andere nationaliteit !