Direct naar artikelinhoud

Strak en landelijk

C. en N. bouwden deze woning in Laarne vier jaar geleden naar eigen ontwerp. Het koppel wou een tijdloze woning met een strakke maar warme inrichting. Prioriteiten waren ruimte, oriëntatie en een praktische indeling. "We oriënteerden onze woning zo dat we de zon in de keuken zien opkomen", zegt C., die binnenkort haar diploma binnenhuisinrichting op zak heeft.

Het interieur is strak en landelijk. "Ik combineer nooit meer dan drie verschillende materialen of kleuren." In de leefruimte zorgen de hoge ramen voor veel lichtinval. Het gezin met twee kinderen wilde een huis waarin geleefd kan worden, en koos voor materialen die mooi 'verslijten'. In de keuken en in de hal ligt Aziatische blauwsteen, die contrasteert met de houten vloer in de leefruimte. In de keuken staat het grote werkblad centraal. Het gelijkvloers telt nog een bureau, een toilet en een bergruimte.

Op de eerste verdieping leidt de badkamer met bad en inloopdouche naar de slaapkamer van het koppel. Tussen de slaapkamer van de zoon en de dochter ligt een tweede badkamer met douche en wastafel. De tweede verdieping telt een bergruimte, een naaikamer en een ruime speelkamer. De grote tuin heeft geen inkijk.

Oordeel van de schatter?

Pluspunten: de woning is zeer rustig gelegen met een mooi uitzicht op de weiden van Laarne. Er is een vlotte verbinding naar de autosnelwegen, maar geen geluidshinder. Er is veel privacy. Mooie materiaalkeuze.

Minpunten: er is weinig openbaar vervoer en er zijn weinig winkels in de onmiddellijke nabijheid.

Waar?

• De woning ligt in de groene omgeving van Laarne, op tien minuten van Gent. De autosnelweg is vlot bereikbaar.

01 In de keuken staat het grote grijze werkblad centraal.

02 De bewoners ont-wierpen zelf hun woning met een tijdloze uitstraling.

03 De Aziatische blauwsteen contrasteert mooi met het hout.

04 Een badkamer met inloopdouche leidt naar de ouderlijke slaapkamer.