Direct naar artikelinhoud

Weduwe Robin Williams schrijft emotionele brief

"Ik hoop dat u van Robins lijden iets betekenisvols kan maken. Als er iets heilzaams voortkomt uit Robins ervaring, waren zijn gevecht en zijn dood niet voor niets." Dat schrijft Susan Schneider Williams, de weduwe van de in 2014 overleden acteur Robin Williams, in een aangrijpende brief in het neurologische vakblad Neurology, waarin ze wetenschappers oproept om verder te blijven zoeken naar een behandeling voor Lewy Body Dementie (LBD), de ziekte die haar man tot wanhoop dreef.

LBD is een vorm van dementie, waarbij eiwitlichaampjes zich opstapelen in de hersenen. De ziekte wordt vaak pas na overlijden vastgesteld. Williams stapte in 2014 uit het leven, "na een intense, verwarrende, en snelle opvolging van de symptomen". Maar op het moment van zijn overlijden wist nog niemand dat hij aan LBD leed. De diagnose volgde pas maanden later, na een autopsie.

"Hij zou alles hebben gedaan om het onderzoek vooruit te helpen en zichzelf zelfs als proefkonijn hebben aangeboden", schrijft zijn weduwe.