Direct naar artikelinhoud

Waar eet Kathleen Cools?

Kathleen Cools presenteert De Keien van de Wetstraat en Terzake op Canvas, en is te beluisteren op Radio 1 in De ochtend.

"Met drie kinderen is het niet altijd praktisch om uit te gaan eten. Een keer om de twee à drie maanden gaan we dineren zonder hen. Mét hen proberen we dat vaker te doen. Na een drukke week is het heel ontspannend om met de kinderen te gaan eten. De kinderen hebben graag op tijd en stond eens hun frietjes van de frituur, maar naar fastfoodketens als Quick en McDonald's gaan we niet. Ik ga dan liever naar een goed restaurant waar je voor enkele euro's meer, waar krijgt voor je geld. Waar we met de kinderen graag naartoe gaan, is Mama Wong in Heverlee. De naam verklapt al dat het om Aziatische keuken gaat, vooral woks met verse groenten. De smaak en geuren zijn er fantastisch en je hebt steeds het gevoel dat je echt gezond aan het eten bent.

Op restaurant eet ik vooral vis. Ik betrap me erop dat ik het vaak als voor- en hoofdgerecht neem. In de tijd dat groentekok Frank Fol zijn restaurant nog had, at ik daar graag vegetarisch.

De Italiaan Al Parma in Leuven is echt spekje naar ieders bekje. Ik kom er al sinds mijn studententijd en intussen is dat een traditie van bijna twintig jaar. Ook toen kwam er al volk van allerlei pluimage. Ze zijn daar heel vriendelijk en de menukaart is erg uitgebreid. Ik lust er graag de penne met mozzarella, basilicum en verse tomaat.

Voor de stijl neig ik meer naar het strakke, designachtige interieur zoals bij Couvert Couvert in Heverlee. Al mag het ook geen steriele indruk geven. Het eten is er heel goed. Als je naar een chiquer restaurant gaat, is het toch belangrijk dat het geen stijve bedoening wordt. Of dat ze staan af te drammen wat er allemaal op je bord ligt. Dat is erg irritant. Bij Couvert Couvert zijn ze heel vriendelijk en toch niet betuttelend, wat ook belangrijk is.

Iets totaal anders van stijl, maar ook heel gezellig is de Rimbaud nabij het Hessenhuis in Antwerpen. Ik kan het moeilijk omschrijven. Het is alsof je in een verbouwde woonkamer zit. Het geeft van buitenaf een beetje de indruk van een bruin café. De kaart is beperkt, maar het eten is er heerlijk. De sfeer op restaurant is enorm belangrijk. Het eten mag dan al perfect zijn, als ze niet vriendelijk zijn of de sfeer zit niet goed, dan geniet ik er niet van."

Eveline De Winter

Favoriete adresjes?

Couvert Couvert

Sint-Jansbergsesteenweg 171

3001 Heverlee

016/29.69.79

Mama Wong

Naamsesteenweg 178

3001 Heverlee

016/22.82.12

Rimbaud

Hessenbrug 5

2000 Antwerpen

03/226.79.70

Il Leccio

Via Costa Castellare 1

53024 Sant'Angelo in Colle (bij Montalcino)

0039-0577/84.41.75

Al Parma

Tiensestraat 68

3000 Leuven

016/22.70.82

Favoriet in het buitenland?

"Toen we een keer in Toscane waren, hebben we in een vergeten dorpje nabij Montalcino een schitterend adresje gevonden. In Il Leccio hebben we als koningen gegeten, terwijl er zich buiten op het pleintje Fellini-achtige taferelen afspeelden."

Laatste avondmaal?

"Daar moet ik niet over nadenken. Asperges, die lust ik enorm graag. Ik zou ze zelfs als voorgerecht en als hoofdgerecht nemen, maar dan verschillend klaargemaakt. Een van de twee zou in ieder geval een combinatie moeten zijn met garnalen of zalm. Ik ben niet zo voor desserts, dus ik zou eindigen met een lekkere koffie."

Op restaurant eet ik vooral vis. Ik betrap me erop dat ik het vaak als voor- én hoofdgerecht neem