Direct naar artikelinhoud

De zombies zijn er

Het Amerikaanse FOX waait over naar België. De zender, die vooral bekend is van The Walking Dead, laat vanaf 1 oktober zijn zombies los op de Belgische markt. Wees gewaarschuwd.

"We willen een stukje Hollywood naar de Belgen brengen." Dat zegt Willemijn van Dommelen, pr-manager van FOX België. Vanaf 1 oktober kun je via Telenet je televisie afstellen op de nieuwe zender. Via het nieuwste kanaal van mediareus FOX kunt u daar elke dag Véronique De Kock in huis halen. Zij zal, samen met Nora Neal en Sverre Denis, de programma's presenteren.

Het kleine maar gevulde Belgische televisielandschap lijkt soms de saturatie nabij. Maar dat belet FOX International Channels (FIC) niet om de stap naar ons landje te zetten. "Volgens ons businessplan leek dit, qua groeimogelijkheden en economische stabiliteit, het aangewezen moment om de zender te lanceren. Maar we zijn er al lang mee bezig", aldus Van Dommelen.

Er zal dus nog meer keuze zijn wanneer u zich 's avonds in uw zetel vlijt om even lekker weg te zappen. FOX zal vooral inzetten op fictiereeksen. De zender is vooral bekend van succesvolle producties als American Idol, Prison Break, The Walking Dead en 24. Naast primetimereeksen uitzenden wil de zender zijn koopwaar ook zo snel mogelijk aan de man brengen. De nieuwe afleveringen van The Walking Dead zullen bijvoorbeeld 24 uur na de Amerikaanse première te zien zijn op FOX België. Naast die successerie zullen ook Da Vinci's Demons, The Flash en de Scandinavische reeksen 1864 en Blue Eyes te zien zijn.

Net als alle commerciële zenders richt FOX België zijn pijlen op het 18- tot 54-jarige publiek. Dat is de meest winstgevende groep kijkers. "We willen actieve en avontuurlijke kijkers bereiken, jonge gezinnen incluis", zegt Van Dommelen. Dat zijn de mensen met geld en tijd. Maar zijn er wel genoeg kijkers om te verdelen onder al die zenders? FOX heeft goede hoop. "Vlaanderen is groot genoeg", luidt het. Of dat waar is, zal de toekomst uitwijzen.

Véronique De Kock

Om de kijkers warm te krijgen, schakelt de zender drie schermgezichten in, Véronique De Kock, Nora Neal en Sverre Denis. Die drie zullen hun uiterste best doen om televisieminnend Vlaanderen voor de kar van de zender te spannen. Hun taak zal eruit bestaan om de programma's aan elkaar te praten en de kijker thuis te doen voelen in zijn salon. Met Véronique op de zetel.

België is het 127ste land met een FOX-zender. Het kanaal is onderdeel van Twentieth Century FOX, dat behoort tot het media-imperium van de beruchte mediatycoon Rupert Murdoch. Met een Belgische zender wordt zijn imperium weer een heel klein beetje groter.