© AP

Initiatiefnemers alternatief sinterklaasfeest bedreigd: "Aids is een Afrikaans feest"

"Aids is een Afrikaans feest en Sinterklaas een Nederlands feest." Het is maar een van de ziekelijke berichten die de initiatiefnemers achter een alternatief sinterklaasfeest op Facebook mochten ontvangen. In Geleen, vlak over de grens in Nederland, houden zij komende zaterdag een anti-Zwarte Piet-demonstratie. Sinds kort worden ze via hun Facebookpagina bestookt met haatberichten. Dat meldt 1Limburg.

MCe

De initiatiefnemers gaan de incidenten melden aan de politie. Donderdag overlegt de gemeente hoe de politie zal omgaan met de demonstratie. De oprichters van de Facebookpagina 'Alternatief Sinterklaasfeest Limburg' reageren als volgt op de grove berichten:

"Zoals dat tegenwoordig traditie is geworden, ging er een beerput aan grove reacties open. Reacties als 'ik hoop dat jullie kapot blijven', 'we slaan jullie kapot', 'ik hoop dat jullie een enge ziekte oplopen' passeerden de revue. Laat het duidelijk zijn dat wij ons niet laten intimideren door de bedreigingen, de actie gaat gewoon door. Laat het bovendien duidelijk zijn dat wij niet degenen zijn die gewelddadig zijn of oproepen tot geweld. Wij hebben geen kwaad in zin. Wij protesteren in de buurt van het sinterklaasfeest omdat de demonstratie anders zijn kracht zal verliezen, dit doen wij niet om iets te 'verpesten' voor kinderen. Een demonstratie bij een intocht kan prima samengaan met het kinderfeest, wanneer voor- en tegenstanders elkaar in hun waarde weten te laten."

De initiatiefnemers hebben aan de gemeente Sittard-Geleen gevraagd om zaterdag geen Zwarte Pieten in te zetten tijdens de sinterklaastocht. Zolang de gemeente niet reageert, zijn de demonstranten van plan om met spandoeken te gaan demonstreren op de markt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer