Direct naar artikelinhoud

Goffin versiert match tegen 'onklopbare' Berdych

In anderhalf uur boekte David Goffin een zege op Jack Sock en een derde ronde in Rome tegen Tomas Berdych. Tegen de Tsjech kon Goffin nog nooit winnen, derde keer

Niet de grootste gravelmeester, die Jack Sock, maar wel een blok graniet met een staalharde service - in het eerste game haalde Sock reeds 228 km/u, al leek de snelheidsradar wel een beetje op zijn Italiaans afgesteld - en een venijnige versnelling in zijn forehand. David Goffin ondervond dat op het eind van de eerste set. De 25-jarige Luikenaar leek bij 5-3 af te stevenen op eenvoudige setwinst. Kwam daar ineens weer het euvel van de laatste weken de kop opsteken: twijfel, gebrek aan overtuiging en enkele matige beslissingen zorgden voor een servicebreak en het gevaar dat Sock vertrouwen zou tanken. Goffin wist evenwel net op tijd zijn focus terug te vinden en met een perfecte opslagreturn pakte hij de eerste set (6-4).

Begin tweede set kregen we meer van hetzelfde. Weer een ietwat onzeker game van onze landgenoot en Sock die met zijn forehand flink wat schade aanrichtte in het verweer van Goffin. Wederom zat het twaalfde reekshoofd de storm uit en drie spelletjes later rechtte hij het schip helemaal en had hij opnieuw de controle over de match. Na anderhalf uur tennis kon hij naar de derde ronde op de Italian Open.

Daar wacht hem morgen een derde ontmoeting met Tomas Berdych. De 30-jarige Tsjech is geen onvoorwaardelijke gravelliefhebber - op twaalf keer Roland Garros haalde hij één keer de halve finale en één keer de kwartfinale - maar kan vanzelfsprekend wel uit de voeten op clay. Bovendien won hij dit jaar al overtuigend van Goffin (6-4, 6-3) in de kwartfinale van Marseille en verloor hij vier jaar geleden op de US Open ook geen set tegen de Waal. Geen simpele opdracht dus voor Goffin, die in Rome zijn kwartfinale van vorig jaar wil verdedigen en wedstrijdritme wil opdoen voor Roland Garros. Winst tegen Berdych zou evenwel nog een mooie en welgekomen bonus zijn.