Direct naar artikelinhoud

Vanhaezebrouck heeft zijn assistenten beet

De technische staf van Anderlecht is volledig. Karim Belhocine wordt T2, Gino Caen is de nieuwe conditietrainer.

De zoektocht was moeizaam, maar nu is het team rond Hein Vanhaezebrouck compleet. Anderlecht kondigde aan dat Gino Caen de nieuwe conditietrainer wordt. Caen tekende voor drie seizoenen en komt over van Oostende. Voorzitter Marc Coucke bedankte hem via Twitter. "Vare goed, Gino." Eerder werkte Caen bij KV Kortrijk samen met Vanhaezebrouck.

Dat geldt ook voor Karim Belhocine. Normaal vervoegt de Franse Algerijn paars-wit. Hij was gisteren op Neerpede om de laatste details met de directie af te ronden. Anderlecht moet wel nog tot een overeenkomst komen met KV Kortrijk over de afkoopsom van Vanhaezebroucks geliefde T2, maar die onderhandelingen zullen wel tot een goed einde komen. Belhocine zit op een zijspoor in West-Vlaanderen als technisch directeur.

Oorspronkelijk was het plan van de landskampioen om nog een derde nieuwe assistent voor Vanhaezebrouck aan te werven - Yves Vanderhaeghe was een serieuze kandidaat - maar daar komt Anderlecht nu op terug. Dat betekent dat Vanhaezebrouck alleen op Belhocine, Caen en keeperstrainer Max de Jong kan rekenen voor het veldwerk.