Direct naar artikelinhoud

GUILTY PLEASURES

Over programma's waar niemand naar kijkt maar die iedereen heeft gezien, door Jules Hanot

Leve het levenslied

MUZIEKDOCU In het spoor van De Romeo's Maandag 2/1, 21u30, Eén

In 2003 besloten zangers van het zevende knoopsgat Davy Gillis en Chris Van Tongelen hun krachten te bundelen. Familie-acteur Gunther Levi voegde zich bij het duo en de rest is geschiedenis. De Romeo's groeiden uit tot een muzikaal curiosum. Ze werden hilarisch gepersifleerd in Tegen de sterren op en leggen nu de laatste hand aan een langspeelfilm en een 'eigen' frikandel. Een cameraploeg beet zich een jaar lang vast in het spoor van de 'drie musketiers van het Vlaamse levenslied'. Unieke blik achter de schermen van een balorkest dat zichzelf niet al te ernstig neemt.

Toen Staf nog een Stafke was

ENTERTAINMENT Groeten uit... Donderdag 5/1, 20u35, VTM
Niet zelden denken we met heimwee terug aan onze helaas veel te lang vervlogen jeugd toen we nog zorgeloos en onbevangen gewoon kind konden zijn.

Blijkbaar voelden ook enkele bekende medemensen de nostalgie kriebelen en lieten ze zich onder begeleiding van de immer bekoorlijke An Lemmens via een televisionele teletijdmachine voor een weekendje terugflitsen naar het jaar dat ze 12 waren. Hun woning werd volgestouwd met gadgets uit die tijd en hun kledij aangepast aan wat in hun 'jaren stillekes' als hip en trendy werd beschouwd.

Zo keren Bieke Ilegems en Erik Goossens met hun twee dochters terug naar de seventies, mogen Herman Verbruggen en de zijnen genieten van een weekendje 1975 en treffen we het gezin Sven De Ridder in 1986.

De eerste 'tijdreiziger' is Staf Coppens, die samen met vrouw Monique en kinderen Nora en Beau in 1993 belandt, toen het nog toegelaten was om in kleurrijke fleecetruien en op elandpantoffels rond te lopen.

Goed voor een portie lichtvoetig en mogelijk ook grappig entertainment, waarin de ouders zich weer even jong mogen voelen en hun kroost een unieke inkijk krijgt in de prehistorie van papa en mama.

Winterversie van 'Is er wifi in Tahiti?'

SPELPROGRAMMA Ligt er flan op de Mont Blanc? Elke weekdag 18u, VTM
Het comité dat bij VTM de programmatitels verzint, heeft weer overuren gedraaid. Het moet dan ook geen sinecure geweest zijn om Is er wifi in Tahiti? in al zijn genialiteit te overtreffen. Maar creativiteit kent nu eenmaal geen grenzen en dus zullen de koude winteravonden voortaan opgevrolijkt worden door Ligt er flan op de Mont Blanc?

In deze ongetwijfeld andermaal grensverleggende versie van dit spelletje ontvangt Niels Destadsbader dagelijks zes BV's voor een portie vrolijke televisionele après-ski. De twee trio's worden aangevuld met een onbekende medemens die na het doorworstelen van vijf spelrondes een gratis wintervakantie kan winnen. Onnozele spelletjes, baldadige kolder en oorverdovend gekrijs gegarandeerd.

QUOTE van de week

'Ik heb op school veel nare dingen meegemaakt met nonnen. Ik denk dat ik er niets aan heb overgehouden, maar ik vind het vreselijke wezens'

MARLEEN MERCKX IN 'HET HUIS'