Direct naar artikelinhoud

Politiebond: 'Acties als er geen akkoord komt'

De regering zit volgende woensdag opnieuw met de politievakbonden rond de tafel over het pensioendossier. Maar volgens de liberale vakbond is het water nog erg diep.

Het is even stil geweest in het dossier rond de politiepensioenen. Midden vorig jaar werd het gunstregime voor de politie door het Grondwettelijk Hof vernietigd. De meeste agenten konden tot dan op 58 jaar met pensioen. Voor oud-rijkswachters was dat 56 jaar. Nu moeten agenten tot hun 62ste aan de slag blijven.

Sinds eind vorig jaar onderhandelen de regering en de vakbonden over een compromisvoorstel. Volgende woensdag staat er een officieel overleg gepland. Minister van Binnenlandse Zaken Jambon (N-VA) zal de bonden een voorstel doen en hoopt op een snelle ontknoping.

De liberale vakbond VSOA heeft echter weinig hoop. "Jambon heeft een paar punten en komma's aan het regeerakkoord toegevoegd, naast enkele overgangsmaatregelen", zegt Vincent Houssin (VSOA).

"We wachten af, maar we vragen toch dat het pensioen op 58 mogelijk blijft, zoals de minister na de eerste onderhandelingen in de media had aangekondigd. En we willen dat agenten een eigen pensioensysteem krijgen. Als dat niet op tafel komt, dan volgen er acties."