© BELGAIMAGE

Reorganisatie BASF heeft impact op 32 jobs in Antwerpen

Een reorganisatie bij het Duitse chemieconcern BASF heeft een impact op 32 banen op de aankoopdienst van de vestiging in Antwerpen. Dat zegt woordvoerster Lieve Van Hasselt, die benadrukt dat er geen gedwongen ontslagen zullen vallen. “De betrokken werknemers werden vandaag ingelicht. Er wordt nu gekeken hoe zij binnen BASF kunnen worden ingezet.”

De reorganisatie past volgens Van Hasselt binnen een wereldwijde “optimalisering van de organisatiestructuren” van het chemieconcern, die “de klanten en de markt” ten goede moet komen. “De afgelopen maanden werden daarvoor initiatieven uitgewerkt”, zegt ze. De reorganisatie zal onder meer nog concreet een impact hebben op de “rapporteringslijnen” van de verschillende diensten.

Eerder op donderdag berichtte de Duitse krant Die Rheinpfalz al over een grote herstructurering in het BASF-hoofdkwartier in Ludwigshafen, die “duizenden” werknemers zou treffen verspreid over meerdere divisies. De krant spreekt daar ook van “driecijferig banenverlies” op de dienst aankoop.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER