Direct naar artikelinhoud

Distributeurs geven 2,7 miljoen aan Mediafonds

Het Mediafonds krijgt dit jaar 2,7 miljoen euro extra om Vlaamse audiovisuele producties te steunen. Het geld komt van distributeurs die sinds kort decretaal verplicht zijn om een deel van hun inkomsten door te storten. Die verplichting kwam er na een initiatief van minister van Media Ingrid Lieten (sp.a).

Het leeuwendeel van het verse Mediafondsgeld komt van Telenet. Daarnaast storten ook kleine spelers als Mobistar en TV Vlaanderen een bijdrage. Belgacom koos ervoor om niet via het Mediafonds te werken. Het telecombedrijf zal 500.000 euro in coproducties investeren.

Dimitri Antonissen wordt adjunct-hoofdredacteur 'Het Laatste Nieuws'

De krant Het Laatste Nieuws breidt haar hoofdredactie uit met de huidige chef nieuws Dimitri Antonissen. Hij wordt in september adjunct-hoofdredacteur. Antonissen zal zo het huidige duo hoofdredacteurs Margot Moeseke en Wim Verhoeven versterken. Zijn overstap moet gezien worden in het kader van de verdere uitbouw van digitale ontwikkelingen en vernieuwingen bij HLN.

VTM en 2BE nu ook op Yelo

De tv-zenders van Medialaan (VTM, 2BE, Vitaya, VTMKZOOM en Jim) zijn voortaan ook te bekijken op Yelo, het mobiele tv-platform van Telenet. Tot nu toe ontbraken ze daar omdat Telenet en Medialaan lange tijd in conflict lagen. Eind maart tekenden beide een samenwerkingsovereenkomst.

Via Yelo kun je de Medialaanzenders nu live bekijken op smartphone, tablet en pc. Opnames bekijken lukt niet. "Telenet zoekt nog uit wanneer en tegen welke voorwaarden dat mogelijk zal zijn", luidt het in een persbericht.