© GOYVAERTS/GMAX Agency

Lierse Kempenzonen pakt eindrondeticket na gelijkspel bij RWDM

Drie dagen nadat het zijn proflicentie voor 1B verkreeg, verzekerde Lierse Kempenzonen zich ook van deelname aan de eindronde. De Pallieters hadden in de lastige uitmatch bij RWDM genoeg aan een 1-1 gelijkspel.

kugu

Lierse Kempenzonen leek in de aanvangsfase nog flink te worstelen met de naweeën van zijn drie nederlagen op acht dagen tijd en kende bijgevolg een erg moeilijke start in Molenbeek. Zo flirtte de thuisploeg nog binnen de eerste tien minuten een drietal keer met de openingsgoal. Een schot van Mbuba werd nog afgeblokt en zoefde naast, Rausin belette met een zweefsprong Massanka te scoren en een volley van Diarra ging maar nipt over de balk. Alsof RWDM leek te wachten op zijn aanhang, die uit protest tegen de mindere resultaten pas na een kwartier de tribunes betrad. Maar ook na hun komst bleef de thuisploeg heersen. Een schuiver van Liard ging eerst nog nipt naast, maar bij de vijfde kans was het dan toch raak. Bova werd afgezonderd op de flank en Mbuba had diens voorzet maar binnen te leggen.

Gelijkmaker

Die achterstand deed Lierse Kempenzonen recht kruipen. Rausin moest eerst nog wel een gevaarlijke kopbal uit de hoek ranselen, maar nog voor het halfuur hadden de Pallieters opnieuw evenwicht. Een voorzet van Kuijlaars vond Boulaouali aan de tweede paal en die kopte simpel binnen. Met nog een gevaarlijk voorzetschot van Kuijlaars, in hoekschop gewerkt door Sadin, wroetten de Lierenaars zich helemaal terug in de match.

Na de pauze was er veel strijd, maar bleven doelkansen eerder schaars. RWDM drong aan, Rausin gaf geen krimp. Aan de overzijde moest Sadin dan weer alles uit de kast halen om Boulaouali van zijn tweede kopbaldoelpunt van de avond te houden. En zo kabbelde de partij naar een billijk gelijkspel. Voldoende voor Lierse Kempenzonen om zekerheid te verkrijgen over deelname aan de eindronde. Daarin heeft het vooral Deinze in het vizier, de enige ploeg naast de Pallieters die een licentie bemachtigde. De Oost-Vlamingen liepen zaterdag nu al elf punten uit op Lierse, al wordt die bonus aan het begin van de eindronde wel gehalveerd.

RWDM: Sadin, Cabeke, Celestine, Fabre, Weuts, Liard, Diarra, Bova, Brouckaert, Massanka, Mbuba.

LIERSE KEMPENZONEN: Rausin, D’Onofrio, Van der Veken, Wils, Nelissen, Maus, Janssen, Boulaouali, Kuijlaars, Bernier, Ogunjimi.

DOELPUNTEN: 21’ Mbuba 1-0, 29’ Boulaouali 1-1.

GELE KAARTEN: 29’ Cabeke, 62’ D’Onofrio, 70’ Brouckaert, 75’ Kuijlaars, 78’ Celestine.

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: Denil.

TOESCHOUWERS: 1.700.

MEER OVER Lagere reeksen

Meer sportnieuws